Neneh Cherry – ultra groovy

Den svenske popsangerinde insisterede på publikum og vandt deres begejstring med en medrivende eftermiddagsseance.
Neneh Cherry – ultra groovy
Foto: Henriette Frausing

Det var svenske Neneh Cherry, som for alvor fik skudt årets Vanguard i gang med et stærkt pulserende sæt. At festivalen fredag eftermiddag smagte af magelighed havefest, hvor publikum hellere ville chille i græsset, havde præget hovedparten af koncerterne, hvor det, til trods for anerkendende klapsalver, var så som så med indlevelsen i, hvad der foregik på scenen.

Den indstilling fik Cherry vendt, da hun gik til sagens kerne med smittende overskud: »Copenhagen, say something to us! Let us know you’re there«. Og det var publikum heldigvis da også, for man skulle være et skarn, hvis ikke man dragedes mod scenen, når Cherry og hendes to kumpaner i engelske RocketNumberNine, brødrene Ben og Tom Page, fyrede op for materialet fra Cherrys comeback-album ‘Blank Project’, som dannede rammen om eftermiddagens koncert.

Læs anmeldelse: Neneh Cherry ‘The Blank Project’

Gungrende sub-bas, flimrende synths og et tungt slæbende beat kendetegnede den triphoppede ‘Spit Three Times’, ligesom der blev stor-groovet igennem i den pulserende ‘Dossier’.

Fællessang fik sangerinden fra Stockholm også opildnet til, da der blev skrålet med på ’nah-nah’-koret i ‘Everything’. En taknemlig og let opgave for et festivalpublikum, som lige skulle i omdrejninger.

Cherry har rundet de 50 somre, men hun holder sig bemærkelsesværdigt ungdommelig, hvilket blev understreget af såvel hendes medrivende dansebevægelser under den synthbas-skurrende ‘Weightless’, samt de skriggrønne sneakers, hun havde iført sig.

Det var ganske enkelt en fornøjelse at overvære en kunstner på sikker vis vinde publikums begejstring med karisma, overskud og et effektivt liveset.

Koncert. Vanguard.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af