Jacob Bellens

Bellens er god til at bruge sine egne oplevelser som afsæt til at fundere over den menneskelige eksistens.
Jacob Bellens

Det engelske ord conviction oversættes til to ting på dansk: En dom i en retssag eller en persons overbevisninger. Dobbeltbetydningen er en fin metafor for de afgørelser og overbevisninger, der former ethvert menneskes liv, og det er således også et godt udgangspunkt for Jacob Bellens’ ret personlige andet soloalbum.

På musiksiden fungerer Warsaw Radio Orchestras bidrag af strygere, træblæsere og ikke mindst harpe som en flot og udfordrende underlægning til Bellens’ knasende croonervokal uden at ødelægge den enkle popskabelon. Til gengæld lægger de klassiske instrumenter nogle gange lidt for meget flødeskum på toppen af kagen – som i forvejen mestendels er drysset med Bellens’ romantiske tekster.

Kærlighedsnavlepilleri er uundgåeligt i et selvbiografisk værk, men Bellens er heldigvis også god til at bruge sine egne oplevelser som afsæt til at fundere over den menneskelige eksistens. Menneskets uundgåelige undergang dukker således også op flere gange i teksterne. »And everyone I know is busy drinking / waiting for the world to self-destruct / the floor is made of lava and we’re sinking / eventually volcanoes will erupt«, filosoferer Bellens for eksempel på den eksotisk hoppende og ret sjove ‘Another Lung’, pladens bedste afhopper.

Havde det ikke været for Bellens’ flotte tekstskrivning, havde overvægten af kærlighed fået pladen til at tippe. På den glade (!) break-up-ballade ‘Missing You’ bliver det godt nok ret banalt, men når han omvendt kan få en hvalros til at elske og på genistregen ‘Northern Lights’ elegant bruger pludselige årstidsskift som analogi for et elskende par, træder netop følelserne og det personlige ved pladen frem – så man kommer helt tæt på mennesket Jacob Bellens.

Læs også: Se den syrede kunstvideo til titelnummeret fra ‘My Convictions’

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Jacob Bellens. 'My Convictions'. Album. A Spot in the Sun/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af