De Eneste To

Makkerparret Kvamm og Sommer prøver enkelte steder nye ting af, men holder sig ellers til den sikre formel fra debutalbummet.

Simon Kvamm og Peter Sommer er tilbage i friskt format med andet album fra deres fællesprojekt. Her følger de den effektive opskrift fra debutalbummet, hvor lyriske krummelurer og skudsikre melodier vægtes højest i hierarkiet.

Duoen har dog ikke stået stille siden debuten, for den elektroniske side breder sig meget mere end før, mens de akustiske elementer er trådt i baggrunden. På førstesinglen ’Sult’, der tematisk udspringer af Knut Hamsuns roman af samme navn, er der eksempelvis skruet helt op for brugen af tunge beats, elektroniske fiksfakserier og r’n’b-agtige klap.

På ’Den lange bane’ skaber duoen et dystert, elektronisk univers, hvor Kvamm og Sommers vokaler komplementer hinanden, mens den hårde ’Lisså forvirret som før’ kombinerer tyk autotune med en lavmælt passage, der trækker tråde til Sommers sololyd.

De Eneste To har hånd om den farende tidsånd, men nogle af numrene bliver dog for friske, når det føles som om, at duoen har lidt for travlt med moderniseringen af deres lyd. På ’For lidt for meget’ træder de simpelthen for hårdt på speederen, når teksten forjages og nærmest rappes, og slutnummeret ’Fyren i ruden’ fremstår som et miskmask af gimmicks, hvor den tågede lyrik ender med at drukne i breaks og barnesang.

På den anden side er det forfriskende, at De Eneste To afprøver nye ting undervejs, for ellers er der ikke mange overraskelser på dette solide, men også meget sikre album.

Læs også: Se musikvideoen til ‘Sult’

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
De Eneste To. 'Dobbeltliv'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af