Korallreven

Göteborg-scenens popmusik er ikke, hvad den har været.
Korallreven

Jeg har en tilståelse. Som pre-teenager samlede jeg kortvarigt på ’Absolute Dance’-pladerne. Egentlig mest for at skille mig ud fra dem, der hørte ’Absolute Music’, men jeg har næppe stået tilbage for en god gang luftsynthesizer til DJ Encore. Der skulle gå fem år, før de sidste dancerytmer var ude af kroppen, og jeg forelskede mig hovedkulds i Göteborg-scenens ligeglade svenskerpop.

Korallreven synes at være gået den modsatte vej. Hvor svenskerduoens debut var drømmende balearisk synthpop med sugerøret i en samoansk kokosnød, er toeren ren dance i sammenligning. Percussion, piano og elektrisk guitar høres svagt bag den dominerende synthesizer, men albummet mangler den svenske flabethed, som debuten importerede direkte fra pionererne The Tough Alliance.

’Death is Not for Us’ er (foruden den fantastiske titel) en fin åbner. En poppet blanding mellem hoppende trommemaskiner og blød dreng/pige-duet på den ene side og kold, mørk synthesizer på den anden. Det går generelt bedst, når percussion eller svensk accent tilføjer göteborgsk islæt til den pumpende dance. Eller når titelnummeret drømmende og eksperimenterende tilføjer en smule ironisk civilisationskritik: »Give a blink / a little hint / a sign to get out of this labyrinth / called the western world«.

Den selvironi varer dog ikke længe. Gennem størstedelen af de små 50 minutter ligger den svenske attitude dybt begravet under synthesizeren. Det får i hvert fald mig til at længes mere efter svensk flabethed end efter min dance-fortid.

Læs anmeldelse: Korallreven ‘An album by Korallreven’

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Korallreven. 'Second Comin''. Album. Cascine.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af