Breakin’ Sound 2015: De 10 mest lovende udenlandske navne

Hvem kommer til at dominere musikåret 2015? De her kunstnere har forhåbentligt et stort år foran sig.

DejLoaf
1. Dej Loaf

Hvem er hun?
Den 23-årige rapper Deja Trimble blev sidste år skubbet frem i spotlyset, da Drake lagde et billede af en tekstbid fra sangen ‘Try Me’ på Instagram. Tracket stammer fra mixtapet ’Sell Sole’, der blev udgivet kort efter, at Trimble underskrev en større pladekontrakt.

Hvordan lyder hun?
Trimbles flow er henkastet og hendes stemme blød som andedun, men teksterne er drabelige som et drive-by. Kombinationen af det voldsomme og det skrøbelige er umulig at ryste af sig – som en engel der spytter dødstrusler.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

NataliePrass_Press02
2. Natalie Prass

Hvem er hun?
En 28-årig amerikansk singer/songwriter med base i Nashville. Hun har dog indspillet sit debutalbum med studiemusikere tilknyttet Matthew E. Whites pladeselskab Spacebomb i Richmond, Virginia – og det kan høres. Debutalbummet ‘Natalie Prass’ lander den 26. januar, og du kan fange amerikaneren live, når hun varmer op for Ryan Adams den 9. marts i Falconer Salen.

Hvordan lyder hun?
Hendes pianobårne sange og klassisk skårede lyse vokal får et skud varme fra de gennemgående strygere og horn takket være White, der har co-produceret albummet, og hans forkærlighed for gammeldags soul og r’n’b.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

TobiasJessoJr-717x375
3. Tobias Jesso Jr.

Hvem er han?
Den 29-årige canadier havde egentlig opgivet sine musikdrømme, da han sendte nogle demoer til produceren (og bassist i det nu opløste band Girls) Chet ‘JR’ White. Få timer efter svarede White, og Jesso Jr. tog turen fra Vancouver til San Francisco for at indspille. Den følsomme pianoballade ‘Hollywood’ har blandt andet ramt internettet, mens vi venter på, at resten af debutalbummet, ‘Goon’, udkommer den 16. marts.

Hvordan lyder han?
Det var vist lidt af et tilfælde, at Jesso Jr. satte sig bag sin søsters piano, men nu er det grundstenen i hans blide og varmt vemodige singer/songwriter-sange, der bakkes op af trommer, bas og strygere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ryn
4. Ryn Weaver

Hvem er hun?
Den amerikanske popsanger og -sangskriver er venner med Jessie Ware og hendes producer Benny Blanco (de tre ses her med Ryn i midten), der også var med til at lave Weavers førstesingle, ‘OctaHate’, som satte hende på det musikalske landkort i juni sidste år. Med sin imponerende række af samarbejdspartnere samlede Weaver sidste år fire stærke numre, inklusiv titeltracket ‘Promises’, på sin debut-ep. Et album skulle være lige på trapperne. 

Hvordan lyder hun?
Hendes synthpop er mere storladen end Wares og trækker nærmere paralleller til Charli XCX’s power-omkvæd. Weaver fik da også hjælp fra Charli på ‘OctaHate’, hvor Michael Angelakos fra Passion Pit også bidrager med sin popsensibilitet.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

LuckiEcks
5. Lucki Eck$

Hvem er han?
Den 18-årige rapper er et af Chicagos helt store hiphophåb og har allerede arbejdet sammen med så forskelligartede kunstnere som Danny Brown og FKA Twigs. Hans mixtape ‘Body High’ var et af sidste års bedste.

Hvordan lyder han?
Han lever i sin helt egen verden. Han er indadvendt og smådyster, og hans døsige narkoflow snøvler sig over afslappede og flydende produktioner, der ikke ligger alenlangt fra FKA Twigs’. Det er gaderap lavet til soveværelset.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

FutureBrown
6. Future Brown

Hvem er de?
En elektronisk allstar-gruppe, der består af Fatima Al Quadiri, J-Cush fra Lit City og sidst men ikke mindst Asma Maroof og Daniel Pineda fra duoen Nguzunguzu, der blandt andet er kendt for deres samarbejde med M.I.A. De er blevet samlet op af velrenommerede Warp Records, der den 23. februar udgiver gruppens selvbetitlede debutalbum med gæster som Kelela og Tink.

Hvordan lyder de?
Parterne har hver for sig skubbet til både klub- og elektronisk musik og sammen kigger de da også kun én vej: Fremad. Rapperen Tink gæster den mildt trappede, sæbeboblesvævende banger ’Wanna Party’, mens en grime-æstetik mænger sig med et hav af gæsterappere på ’World’s Mine’. Glæd dig til fremtidsfest på Roskilde Festival til sommer.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

petite-noir
7. Petite Noir

Hvem er han?
24-årige Yannick Ilunga fra Cape Town, der siden debutsinglen ’Till We Ghosts’ fra 2012 har været rimelig nærig på musikfronten. Nu er han dog klar til gennembruddet, og debut-ep’en ’The King of Anxiety’ lander den 19. januar med besøg fra Yasiin Bey, som Ilunga har arbejdet tæt sammen med.

Hvordan lyder han?
’Till We Ghosts’ er med på ep’en i en opdateret udgave, og Ilungas dybe croon smyger sig her fornemt over en form for postpunket udgave af den percussion-rige popmusik, der hersker i hjemlandet. Faste kasser er dog ikke noget, han arbejder med, og den nye single ’Chess’ er en sært opløftende popsang om kærlighedens komplicerede skakspil, der bare bliver ved med at bygge ovenpå sig selv.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Låpsley
8. Låpsley

Hvem er hun?
18-årige Holly Lapsley Fletcher, der til trods for å’et i sit kunstnernavn altså er fra England. Hun skabte i 2014 røre med singlen ’Station’, hvorefter hun blev samlet op af pladeselskabet XL Recordings, der i starten af januar sendte hendes debut-ep ’Understudy’ på gaden.

Hvordan lyder hun?
Låpsley er klart inspireret af James Blake, og ligesom hendes mandlige sidestykke er pianoet og stemmen i fokus hele vejen rundt. På ’Station’ pitchede hun sin stemme op og ned for at ramme kærlighedens melodrama på egen hånd, mens hun på ’Falling Short’ i højere grad kaster sig over de klassiske dyder med elektroniske undertoner. Og det gør hun mageløst.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Shamir-e1421234103827
9. Shamir

Hvem er han?
20-årige Shamir Bailey fra Las Vegas, der i 2014 udgav sin sprudlende debut-ep ’Northtown’ og efterfølgende (ligesom Låpsley) blev signet hos britiske XL Recordings. Det har indtil videre resulteret i singlen ’On the Regular’ og Shamirs debutalbum skulle ifølge ham selv lande i løbet af foråret.

Hvordan lyder han?
Shamir mestrer både stamme-lignende messen og divaværdige fraseringer, og mens ’Northtown’ boltrede sig i både house og en country-ballade er hans midlertidige mesterstykke uden tvivl ’On the Regular’, hvor koklokken lyder mere relevant end nogensinde. Det er flabet og næsten minimalistisk, men absurd smittende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Shura
10. Shura

Hvem er hun?
Britiske Aleksandra Denton, der med base i London laver uimodståelig popmusik. I løbet af 2014 faldt vi blandt andet for hende med singlerne ’Touch’, ’Just Once’ og ’Indecision’, og Shura var i slutningen af 2014 halvvejs færdig med sit debutalbum, der uden nogen fast information dog skulle lande i løbet af året.

Hvordan lyder hun?
Madonna går igen, når snakken falder på Shura, og det er der heller ikke noget at sige til det. Men tænk på Madonnas storhedstid i 80’erne og start-90’erne, hvor det mere handlede om perfekt popmusik og mindre om at følge med tidens tendenser. Shura er dog ikke ren retro og mikser sit eget univers et sted mellem synthpop og r’n’b.

Læs også: Et nyt musikår: De 14 mest imødesete udenlandske album i 2015

Læs også: Et nyt musikår: 13 danske album vi glæder os ustyrligt til i 2015

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af