Kehlani er gået fra ’America’s Got Talent’ til selvgjort r’n’b-sangerinde

Det vrimler med talentfulde r'n'b-sangerinder, og Kehlani kunne med rette kigge lidt væk fra den urbane musiks skabeloner.
Kehlani er gået fra ’America’s Got Talent’ til selvgjort r’n’b-sangerinde

Det vrimler med kvindelige teenagetalenter på den mere mainstream-orienterede del af den amerikanske r’n’b-scene. Abrina, Gabi Wilson, Tink og Tinashe startede alle deres karrierer tidligt, og det samme gælder det seneste stjerneskud på stammen, Kehlani, der allerede som 16-årig fandt vej til offentligheden som finaledeltager i ’America’s Got Talent’.

Hendes historie er da også den ærkeamerikanske af slagsen om en drug baby, der blev til en smuk kvinde og en stærk sangerinde, som hun introducerer det på den noget højstemte monolog, der indleder pladen: »I’ve felt more pain than most will in their entire lives, all before the age of even being able to buy a fucking drink at a bar«.

Hendes historie har dog ikke fulgt den amerikanske drøms dramaturgi hele vejen, og titlen på albummet kan således også læses som udtryk for ønsketænkning om eller stikpille til de dele af hendes omgangskreds, der henholdsvis ikke kunne eller ville følge hende hele vejen.

Men Kehlani er heller ikke som amerikanske r’n’b-sangerinder er flest. Ikke blot har hun de fleste verdensdele repræsenteret i sin arvemasse, hun er også åben om sin biseksualitet og har skabt sin egen æstetik omkring kollektivet Tsunami Mob, der henter inspiration i både manga og surferkultur.

Det var således også på denne kompleksitet og virilitet, at hendes anmelderroste debut-ep ’19 Clouds’ skulle kendes, men desværre bærer efterfølgeren ikke samme mod. ’You Should Be Here’ er langt mere konventionel i sit udtryk, og man skal tælle mange minutter, før der brydes med trivialiteten i de næsten skabelonagtige produktioner, der præger albummets første halvdel.

Det sker til gengæld på den uforlignelige ’Unconditional’, der er summer jam-r’n’b, når det er bedst, med sit undertrykte sample og catchy omkvæd. Og på BJ The Chicago Kid-duetten ’Down For You’, der afslører og illustrerer Kehlanis forkærlighed for Musiq Soulchild med sin pastiche på neo-soul-sangerens klassiker ’Just Friends (Sunny)’.

Med andre ord er det, når Kehlani går efter det umiddelbare og måske mere letbenede format, at hun rammer renest, og det ville have klædt albummet, om den havde aftvunget sig noget den trap-tvang og de repeterende hooks, der præger produktionerne i meget moderne urban musik, og som er svær at genopfinde på original vis.


Kort sagt
Hun er endnu en i rækken af unge r’n’b-sangerinder, men Kehlani har oplevet mere end de fleste og har som konsekvens heraf også flere lag i sin musik. Desværre kommer de ikke alle til udtryk på ’You Should Be Here’, hvor lagene på flere numre kvæles i konforme produktioner, selv om der er flere højdepunkter undervejs.

Læs også: Chance the Rapper gør Kehlani selskab på den fløjsbløde r’n’b-ballade ‘The Way’

Kehlani. 'You Should Be Here'. Album. Selvudgivet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af