De Underjordiske – muldvarpeskud af psykedelisk vellyd

De Underjordiske – muldvarpeskud af psykedelisk vellyd

Skulderlangt hår, fryns på kalveskindsjakken og røg fra den hjemmerullede. Da psychrockerne i De Underjordiske indtog den pyramideformede Rising-scene følte man sig næsten hensat til en pløjemark i Roskilde anno 1972.

Men selv om 60’er-heltene i Steppeulvene næppe har levet forgæves, gravede De Underjordiske sig op til et bulderbrag, som ristede øresneglen i syrerock, som det lyder i dag.

Kvintetten åbnede med deres vel nok mest tilgængelige nummer, ’Hvis du forstod’ fra det kommende debutalbum ’Ind i flammerne’, og leverede en tonal ørekrammer til det talstærke fremmøde, der undervejs dannede muldvarpeskud af fremstrakte hænder, inden hovedet igen kunne vugge videre på den svampede bund af guitartwang og gulvtam på ’Sultne ulve’.

På et tidspunkt satte nasale Peter Kure sig på hug og lod svampehovedet forsøde i svalende sitar, inden den hårdtslående headbanger ’Trold’ fordampede syren i gammeldags rock-og-rul og vrøvlevers.

Bølgedalene skabte også en afstand til publikum, der stedvist syntes efterladt, imens bandet tog på deres eget udsvævende trip. Her ville lidt flere tungevåde trommetæv og hooks have hjulpet, men De Underjordiske kom ikke desto mindre op fra grunden og føjede tilpas nyt til jordhuggeren til at vække de skeptiske få.

Læs også: Masser af billeder fra Sunday Bash-festen i Street City med Kesi, Mø og Mendoza

De Underjordiske. Koncert. Roskilde Festival, Rising.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af