Ibiza ligger på Fyn – en beretning fra den forunderlige MagicBox

MagicBox er navnet på Tinderbox’ scene til elektronisk musik. Men det er mere end en scene. MagicBox er en festival i festivalen, et afsondret og meget smukt område, som man skal igennem en skov for at finde frem til.
Ibiza ligger på Fyn – en beretning fra den forunderlige MagicBox
Foto: Mikkel Hedegaard Larsen

Man kan måske diskutere det smarte i at lægge en scene, der er dedikeret til elektronisk musik, klods op ad to udendørs svømmepøle. Sådan en scene vil som udgangspunkt være et sted, hvor der skal danses og festes, og det også ganske vildt, så risikoen for, at blot en enkelt, kåd dude med omvendt kastet og bar overkrop skulle finde på at bruge sin brandert på at hoppe i vandet, er ikke lille. Alligevel er det ved Odense Friluftsbad, at den nyeste musikfestival i Danmark, Tinderbox, har lagt sin elektroniske scene, MagicBox.

Det giver mening. Fritluftsbadet ligger lidt for sig selv, og for at komme dertil skal man gå et par hundrede meter fra den store festivalplads, ind gennem MagicBox-porten, og gennem et lille stykke skov, hvor farvede lamper lyser træerne op. Så ender man i en verden for sig, og det er det, der er det springende punkt.

3S6A4796
EDM og elektronisk musik generelt nyder på flere af de store festivaler rundt omkring i verden at have ekstravagante scener at udfolde sig på. Scener, som er vildt udsmykket, og som har lys og lyd i en liga, som gør, at oplevelsen kan blive til mere end den, man får til en almindelig koncert. Af eksempler kan nævnes Mysteryland i Holland, Fusion i Tyskland og Tomorrowland i Belgien.

MagicBox er tænkt på samme måde. Fordi man skal igennem skoven og forbi de to vandbassiner, fordi man skal ind i en helt særskilt verden af lys, lyd og ild, så bliver scenen noget for sig. Så bliver det en festival i festivalen, et sted hvor det hele forhåbentlig går op i hedonisme og fest.

3S6A5029
Scenen er det naturlige fikspunkt, når man træder ud af skoven. En lilla og lyseblå sag med to storskærme, lys i alle tænkelige vinkler og flammekastere på toppen. Her skal dj’s som tyske Tensnake, hollandske R3Hab og danske Morten (Breum) spille i løbet af festivalens to første dage, men lige nu er det Henri Matisse, der er på. Matisse er på trods af sit franskklingende malernavn pæredansk og kom sidste år på andenpladsen i verdens største dj-konkurrence, Burn Residency på Ibiza.

Foran scenen er der fællesdans blandt unge mænd med pandebånd og nogle lidt ældre kvinder, der mest af alt står og tripper for sig selv. En af dem griner:

»Er det nu, vi skal tage noget coke?«

Det er det ikke, svarer hendes veninder og griner tilbage. Klokken er blot halv syv, og festen er kun ved at varme op. En af de unge gutter tømmer sin ølbong, som i al dens enkelthed består af et støvsugerrør. Der ligger en mand på græsset, han er gået død, og folk poserer til billeder foran ham.

3S6A5101
Da tyske Tensnake går på, kommer der mere gang i den. En af de her på danske festivaler obligatoriske pandaudklædte mænd danser rundt, og gutterne med pandebåndene har fundet tid til et interview med TV2 Fyn. Det bliver nok ikke særlig informativt. Scenen er i det så småt tiltagende aftenmørke for alvor ved at komme til sin ret, og lysene spejler sig i badeanlæggets to bassiner. I champagneloungen ved siden af scenen står de, der endnu ikke har fundet modet eller måske bare lysten til at vove sig ud at danse. To mænd kommer ud fra skovstien og standser op, da de ser scenen:

»Jeg husker ikke umiddelbart, at vi gik igennem her. Jeg synes, der var kortere sidst«, siger den ene.

3S6A4800
Den engelske deep house-producer Duke Dumont skulle havet spillet halv otte, men han er med kort varsel blevet syg, så programmet bliver rykket lidt. Flere må spille i længere tid. Tensnake blandt andet, og mens lyden dundrer rundt langs svømmeanlæggets omklædningsrum, der udgør flanken på scenens venstre side, hopper en pige op på skuldrene af en fyr.

3S6A5817
Det er fredag, og i dag spiller både Major Lazer og Calvin Harris på Tinderbox, men da de trækker endog mange flere publikummer end de 8.000, der er plads til på MagicBox, spiller de ude på hovedpladsens større scener. Det på trods af, at den musik, de er eksponenter for, i høj grad ville passe ind her. Mens Major Lazer spiller, er Magicbox derfor udsat for stor konkurrence, men da hollandske Oliver Heldens går på hen mod midnat viser scenen alligevel, hvad den kan. Ild står ud fra toppen, og lyskegler tonser ned i bassinerne. Solen er gået ned, og festen begynder for alvor.

MagicBox har forvandlet sig til et lille stykke Ibiza. Midt på Fyn.

Læs også: Tinderbox: Se kæmpe billedgalleri fra Danmarks nye festival

Læs anmeldelse: Major Lazer fik Tinderbox-gæsterne til at smide tøjet

3S6A5823
3S6A5631
3S6A5749

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af