Courtesy – hypnotiserende rumskibstechno

Najaraaq Vestbirk har sin unge alder til trods efterhånden stået bag københavnske pulte under flere aliasser – blandt andet i duoen Ung Flugt og som en del af dj-kollektivet Apeiron Crew – ligesom hun længe har været involveret i Dunkel Radio.

Tirsdag aften dukkede hun op med sit spinkle pagehår på den enorme Apollo-scene under navnet Courtesy, for at spille sin egen musik, som hun kalder rumskibstechno. Noget, der kan føles, snarere end høres. Fra start var det de melodiske, næsten ambiente lydflader, der stod klarest frem, men hele tiden buldrede bastoget frem gennem undergrunden, og det var det, der skabte fart og fremdrift i den detaljerede techno, det hele handlede om.

Nogle gange var fremdriften for sløv i optrækket, og det skæmmede, men så var tilfredsheden til gengæld tilsvarende stor, når nye temaer elegant blev introduceret.

Courtesys rumskibstechno udviklede sig, den levede på sin vis, og en mere kompromisløs og industriel lyd tog hurtigt over. Skiftet vækkede genlyd hos det efterhånden talrige publikum, og da det til sidst kulminerede i et totalbombardement af jagende bas og tindrende synth, overgav de sidste sig.

Courtesy. Koncert. Roskilde Festival, Apollo Countdown.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af