Future Brown – flad festfornemmelse

Future Brown – flad festfornemmelse

Fra start var der en enorm kontrast mellem musikken og producer-kvartetten Future Browns fremtoning på scenen. For mens deres elektroniske sammenkog af trap, grime, dancehall og andet godt fra verdens og internettets afkroge buldrede gennem højtalerne, så kunstnerne selv ud til at kede sig gevaldigt på scenen. Mens de skiftedes til at bemande dj-pulten stod de andre og hyggesnakkede lidt, drak en cola, fik en smøg eller lige hev telefonen frem – en attitude, der ikke ligefrem var befordrende for en fest, og publikum begyndte da også langsomt at sive.

Med en halv time igen listede en gæsterapper sig frem i forgrunden, og med mikrofonen i hånden gjorde han en hæderlig indsats for at skabe den festivalstemning, som solen, drinksene og publikum kaldte på. Med et ekvilibristisk grime-flow gjorde han bestemt sit, men det var ikke nok til at ændre på det samlede indtryk af en flok umanerligt talentfulde producere, der helt åbenbart føler sig bedre hjemme med dj-sets frem for et decideret sceneshow.

Om det var en bevidst antitese til eksempelvis Major Lazers absurde, ADHD-agtige show sidste år er ikke til at sige, men jeg tror bestemt ikke, jeg var ene om at savne en crowdsurfende banan eller bare en smule konfetti til at give lidt kulør til Future Browns veldrejede, men monotont tonsende lydunivers.

Læs også: Roskilde Festival: Syv koncerter du ikke må misse torsdag

Future Brown. Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af