Roskilde Festival: Syv koncerter du ikke må misse torsdag

Vores must-see koncerter tæller blandt andet St. Vincent og Bikstok.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. iLoveMakonnen

Endelig kommer han til Danmark. iLoveMakonnen stod – med den Drake-assisterede ‘Tuesday’ som gallionsfigur – for hiphop-verdenens utvivlsomt største gennembrud i 2014, og mens den lille Atlanta-rapper stadig sejler rundt i produktionen af sit debutalbum, bliver det forhåbentligt en fryd at høre de skæve bangers som ‘Sarah’ og ‘I Don’t Sell Molly No More’ fra sidste års ‘iLoveMakonnen’-ep live. Men det er et tveægget sværd – Roskilde-koncerter med bare en rapper og en dj har en lidt kedelig tendens med at falde en smule til jorden, så det skal som start bare blive spændende at se, om Makonnen kan få taget til at lette på den nye, funklende Apollo-scene.

Apollo
Torsdag den 2. juli, 21.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Father John Misty

Det kan virke lidt strengt at sige, men hold kæft, hvor var det godt, at Joshua Tillman i 2012 forlod Fleet Foxes. Intet imod Robin Pecknold og de andre i Fleet Foxes, men havde Tillman ikke søgt egne græsgange var vi aldrig blevet introduceret for den fantastiske sangskriver og historiefortæller, som har foldet sig ud, siden Tillman skiftede soloplader i eget navn ud med sit Father John Misty-alias i 2012. ‘I Love You, Honeybear’ fra februar er uden tvivl en af halvårets bedste plader indtil videre – en kærligt orkestreret omgang folkrock, hvor Tillman udfolder sine lyriske egenskaber med både humor og bid omkring, når både samfundet og livets ulidelige lethed står for skud.

Avalon
Torsdag den 2. juli, 17.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. St. Vincent

Vi kårede hendes selvbetitlede album fra sidste år til det allerbedste i 2014, og alene det burde jo være grund nok til at dukke op, når guitargudinden Annie Clark serverer sin stærkt medrivende artrock på Arenas bonede gulve. Live er St. Vincent dog lidt en speciel størrelse, og da Clark i november var forbi Store Vega var det med et meget indstuderet show, tilrettelagt ned til mindste detalje. Forhåbentligt går der en smule mere anarki i den, når scenen hedder Roskilde. Det er dog bare en stille bøn, Clarks materiale og evner på den seksstrengede kan ingen fucke med.

Arena
Torsdag den 2. juli, 18.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Bikstok

I 2009 holdt et genforenet Malk de Koijn hof på Arena, og i år vender endnu en folkekær gruppe tilbage til Roskilde Festivals næststørste scene efter en håndfuld år i graven. Bikstoks Pharfar, Eaggerman og Tue Track viste med ‘Uranium’-ep’en i den grad, hvor dancehall-skabet skal stå, og koncerten på Arena bliver altså både nye, gyngende magtdemonstrationer og klassikere fra det ti år gamle debutalbum ‘Over stok og sten’.

Arena
Torsdag den 2. juli, 23.00 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Soak

Hun er bare 19 år gammel, så det giver naturligvis mere end god mening, at nordireren Bridie Monds-Watson sætter ord på alle de bittersøde følelser, der er forbundet med det omskiftede teenageliv. Dette års debutalbum ‘Before We Forgot How to Dream’ var som en velskrevet dagbog, sat til live af Soaks melodiske blanding af folk og pop. Stemningen er ofte ganske intim, så Glorias overdækkede hulerum burde være det perfekte spillested.

Gloria
Torsdag den 2. juli, 18.30 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Florence and the Machine

Florence Welchs stemme er som skabt til festivaler, hvor de skælvende fraseringer kan runge i det fri som en hest, der bliver sat ud på en mark for første gang i fem år. Florence and the Machine havde været fraværende på albumfronten i fire år, inden de udsendte dette års skudsikre og ret forløsende ‘How Big, How Blue, How Beautiful’, der godt nok ikke føjet meget nyt til formularen, men bragede ud af højttalerne med samme patos, som briterne slog igennem med tilbage i 2009.

Orange
Torsdag den 2. juli, 19.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Jungle

Jungle burde have spillet på Arena. Briterne har fået et solidt følge, især grundet deres live-optrædener, og deres opdaterede funk og soul kunne snildt have skabt en seriøs fest på den store scene. Nuvel, Avalon må gøre tricket, men det bliver i den grad trængt: Både på scenen (deres live-besætning er overvældende) og også foran, hvor kl. 21.00 godt nok virker som det ultimative tidspunkt til at danse aftenen ind med numre fra gruppens debutalbum fra sidste år.

Avalon
Torsdag den 2. juli, 21.00 

Læs også: Billedgalleri: Soundvenue Showdown fyldte Street City med Anya, Karl William og Thøger Dixgaard

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af