LA Priest: Snørklet electropop, hvor to plus to giver alt andet end fire

LA Priest: Snørklet electropop, hvor to plus to giver alt andet end fire

Sidst i 00’erne var britiske Sam Dust en del af Late of the Pier, der fik moderat succes med deres tidstypiske electrorock. Men med hans soloprojekt er der ikke meget NME-venlig hoppestemning at spore. Her forfølger han i stedet sin helt egen vision om eftertænksom, varm og sløv electropop.

På åbningsnumrene ’Occasion’ og ’Lady’s in Trouble With the Law’ er der en Ariel Pink-agtig stemning over den åbenlyse hyldest til dyr analog studieproduktion, og på førstnævnte folder Dust sig helt ud vokalmæssigt og giver den som en slags digitaliseret Prince. Et fabelagtigt nummer, der på overfladen er daskende dovent, men som alligevel rammer en høj intensitet og suger lytteren til sig. Samme oplevelse giver ’A Good Sign’, der drømmende svæver derudaf uden kedelige bekymringer om vers, omkvæd og den slags.

Men det er ikke hele historien om, hvem og hvad LA Priest er, viser det sig, når man dykker videre ned i albummet. ’Oino’ kan vel bedst beskrives som en slags akademiker-disco – et nummer, der har en iboende dansabel kvalitet, men som lydtroldmanden Dust konsekvent forsøger at spænde ben for med en række sære lyde, der kommer ind fra højre og overrasker.

’Party Zute/Learning to Love’ er et decideret Daft Punk-forelsket house-nummer uden skyggen af vokal, mens ’Night Train’ er dunkel, vuggende electro beslægtet med Hot Chip.

Sam Dust er en talentfuld synthesizer-smed, og ’Inji’er virkelig et fascinerende album. Omvendt virker det på mange måder også som en prøveballon, hvor han tester fire-fem potentielle musikalske retninger. Det giver i sagens natur en rodet lytteroplevelse, men er man til snørklet og udfordrende electropop, hvor to og to oftest giver alt andet en fire, skal man ikke snyde sig selv for en tur i kirke hos LA Priest.


Kort sagt:
‘Inji’ er en fascinerende lytteoplevelse fyldt med syntetiske genistreger, og er man til snørklet og udfordrende electropop, hvor to plus to som oftest giver alt andet end fire, så skal man ikke snyde sig selv fra en tur i kirke hos LA Priest.

LA Priest. 'Inji'. Album. Domino/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af