Marie Key – folkefest på Orange Scene

Marie Key – folkefest på Orange Scene
Foto: Marcus Andreassen

Ligetil, usnobbet og folkekær, men med masser af potens. Til alle skeptikere: Selvfølgelig skal Marie Key spille på Orange Scene! Især efter hendes stuvende fulde festivalkoncert for to år siden, hvor Arena lagde scene til hendes naive og bredt appellerende synthpop.

Ret så jovial agerede Key overpædagog til fredagens koncert og spædede sine songs in the kæy of life op med anekdoter og danseanvisninger over for det villige publikum, der skrålede med på de groovy og glatte popsange. Fra starten var der noget tilbagelænet og lallende dejligt over koncerten, der tog os godt rundt i hendes imposante hitkatalog.

Fra fordums ’Uopnåelig’ til ’Fryser med dig’ var der dømt popfest foran Orange, hvis publikum også virkede en kende overrumplende af den uhøjtidelige Key. Som et afbræk spædede hun sin egensindige vokal op med en gæsteoptræden fra ’L.O.C.’, der med ’Elsk mig nu’ og ’Langt ude’ overtog rampelyset som en provokerende fuckfinger til Roskildes bookere, der muligvis ikke har anerkendt de fremmødtes velvilje over for den bastante rapper.

At Keys seneste album primært handler om angsten for at indtage dansegulvet var heller ingen hemmelighed til koncerten, hvor hun på ’Dans’ brød sine hæmninger og lavede en, med egne ord, »Thomas Helmig-cha-cha« til publikums begejstring.

Med vanlig tilbageholdt mine gav hun festen i hænderne på publikum, der satte liden til hendes demokratiske og folkelige pop, som nåede sin kulmination i den duvende ’Uden forsvar’.

Det var skridsikker pop uden modhage, men det gav mening i den gryende aftensol.

Se hele vores omfattende dækning af Roskilde Festival HER.

Marie Key. Koncert. Roskilde Festival, Orange.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af