Myrkur: Her er soundtracket til mit liv

Fra fodboldhymner i hendes fars studie til Sebastian og norsk metal. Det er en eklektisk musikalsk baggrund, som har formet Amalie Bruun og hendes personlige take på black metal, der er samlet på danskerens debutalbum som Myrkur, ‘M’.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det første album som betød noget
Sebastian ‘Ronja Røverdatter’ (1991)

»Jeg var vild med Astrid Lindgrens eventyr som barn og følte en stærk tilknytning til Ronja. Jeg gik rundt i skoven og sang ‘Ulvesangen’ overbevist om, at jeg var en krigerprinsesse. Jeg valgte at indspille nummeret til min debut-ep og kontaktede Sebastian for at høre, om han var okay med det. Hans datter Sarah forwardede en mail, hvor der stod: ’Det er okay, at han indspiller sangen’. Jeg nænnede ikke at skrive tilbage, at jeg faktisk ikke er en mand«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Minder mig om mit barndomshjem
VM Holdet & Dodo Gad ‘Re-Sepp-Ten’ (1986)

»Som barn tilbragte jeg mange timer i min fars (producer og sangskriver Michael Bruun, red.) studie i Nordvest. Dengang brugte man gerne to uger på at indspille én sang, så min bror og jeg spillede tit bordfodbold eller så film derude, mens de indspillede den samme melodi igen og igen. Heriblandt ‘Re-Sepp-Ten’ som nok er hans vigtigste sang. Hver gang jeg hører den, bliver jeg lidt melankolsk og nostalgisk. Det var måske der, min stærke fædrelandskærlighed begyndte«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fik mig til at være musiker
Bathory ‘Hammerheart’ (1990)

»Jeg er født ind i musikken. Den er i mit blod, og der har ikke været et øjeblik i mit liv, hvor jeg ikke har skrevet musik og spillet – nogle ting bedre end andre. Det er vel definitionen på at være musiker. At man ikke bare er deltager i en eller anden præmiekonkurrence, men udtrykker, hvordan man har det. Men Bathory har helt klart lagt et fundament for det, jeg laver som Myrkur«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mit teenage-soundtrack
Jan Johansson ‘Jazz på svenska’ (1964)

»Det var et eklektisk mix af Metallica, Tjajkovskij, Danmarks Radios Pigekor, Björk, Sissel Kyrkjebø og Jan Johansson. Ligesom jeg hørte en del metal, som ikke var særligt velset i de kredse, jeg færdedes i i de år, lyttede jeg samtidig til skandinavisk folkemusik, og den melankoli, der hersker i den musik, tiltalte mig meget. Heriblandt Jan Johanssons jazzarrangementer for klaver og kontrabas af svenske viser«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et musikalsk vendepunkt
Darkthrone ‘Transilvanian Hunger’ (1994)

»Titelnummeret var den første black metal-sang, jeg hørte som teenager. Før det var jeg kun bekendt med death metal og mere old school metal som Mercyful Fate, Black Sabbath, Slayer og så videre. Jeg var lidt en outsider i gymnasiet, og hver gang jeg spillede Darkthrone for nogen, syntes de, at det lød rædselsfuldt. Jeg hørte også en skønhed i det grimme og stod meget alene med min nyopdagede black metal-kærlighed«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En stor inspirationskilde
Ulver ‘Bergtatt – Et eeventyr i 5 capitler’ (1995)

»Enhver, der har hørt Myrkur, kan nok fornemme min kærlighed til dette band. Jeg er jo ret vild med black metal, gammel skandinavisk kultur og historie. Det stammer måske fra min barndom, hvor jeg så tegnefilmen ‘Valhalla’ sikkert over 200 gange. Desuden lærte vi om nordisk mytologi i skolen, som i øvrigt var en rimelig frisindet lilleskole. Jeg allierede mig også med Ulvers forsanger, Kristoffer Rygg, da jeg skulle lave mit debutalbum som Myrkur«.

Læs anmeldelse: Myrkur ‘M’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af