Hold øje med: Offspring-aktuelle Iris Gold blander retropop og soulet hiphop

Vi udpeger løbende det bedste nye blod fra den hjemlige og udenlandske musikscene.
Hold øje med: Offspring-aktuelle Iris Gold blander retropop og soulet hiphop

IRIS GOLD
41% Retropop og soulet hiphop
31% Kæk lyrik
17% Christiania-opvækst
11% Taylor Swift-blåstempling

Opvokset på Christiania, siger du?
Trods sit britiske pas har Iris Gold levet en nomadetilværelse med en opvækst på blandt andet Christiania i sine unge år. Efter sigende skulle fritænkningen, nøgenheden og den løsslupne stemning have gjort et stort indtryk på den unge Iris.

Puha, det lyder vildt hippieagtigt?
Det var nu ikke politiske slagsange, der kørte i rotation i Christiania-hjemmet, men en cool cocktail af Wu-Tang Clan, Fugees, Jefferson Airplane, The Doors og De La Soul. Alt det er tydeligt i den nu London-bosatte sangerindes lyd, der er en effektiv blanding af retropop og soulet hiphop.

Kammer det over i ren stilforvirring?
Niks. Iris er ikke interesseret i at lyde som fortiden, og hendes første single, ‘Goldmine’, sætter en fed streg under det. Iris halvt rapper, halvt synger sig igennem det kække popnummer med lyrik som »My cape is blowing in the breeze and my walk is kinda Clint Eastwood«, mens et fløjtebeat og hiphoptrommer danner bunden. Følelsen er lidt som at køre i karrusel, høj på candyfloss, på en varm sommerdag.

Jeg overgiver mig. Er der mere?
Efter en sommer, hvor Iris har opvarmet for Taylor Swift og Blur, kan du i weekenden opleve hende til Offspring Festival i Tivoli, hvor du sikkert kan få smagsprøver fra det kommende debutalbum.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af