Jamie xx blæste taget af Store Vega med bastungt søndags-rave

Jamie xx blæste taget af Store Vega med bastungt søndags-rave

Præcis hvordan, den 27-årige britiske vidunderdreng havde tænkt sig at gengive et af dette års bedste elektroniske udgivelser live, stod ikke helt klart før koncerten søndag aften i et udsolgt Store Vega. Man kunne måske have forventet et set-up med live-musikere, der ville have givet en dybfølt intim koncert til søndags-bluesede tømmermændsramte hoveder. Men sådan skulle det absolut ikke være – og heldigvis for det, selvom der til at starte med så ud til at brede sig en vis skepsis blandt publikum, da det stod klart, at Jamie xx var kommet til København for at få os til danse.

’Hold Tight’, ’Stranger in a Room’ og ’Sleep Sound’ fra ’In Colour’ startede settet, men det var tydeligt at høre, at der var klippet og rokeret rundt på elementerne med det formål at få gang i publikums fodsåler. Og da den mavepuster-tunge bas blev kalibreret helt på plads under ’Sleep Sound’ var det svært ikke at lade sig rive med.

Men det var kun begyndelsen. Herefter fulgte en time, der kun i et par tilfælde bestod af Jamies egenproduktioner. Til gengæld var det en opvisning på flere niveauer – først og fremmest i, hvor sikker tæft manden har for rytme og bas. I ren Four Tet-stil blev der mixet mellem mærkværdigt skæv house over i karnevalssamba og afrikansk disco. Alt sammen fuldstændig naturligt og sømløst mixet, hvilket var en ren nydelse, da det faktisk så ud som om, han stod og mixede live.

Men settet var også en videreførsel af den røde tråd fra ’In Colour’ – nemlig hyldesten til alt, hvad den britiske klubmusik har kunnet igennem de seneste par årtier. »We kept it UK«-samplet fra ‘All Under One Roof Raving’ rungede henover musikken, før en kavalkade af mindre kendte two step-, breakbeat og electrohouse-tracks tog pusten fra folk, der efterhånden overgav sig mere og mere til rave-stemningen trods kalenderen viste søndag aften kl. 22.00.

Helt naturligt endte settet med den Orbital-inspirerede ’Gosh’, før de to singlehits ’Loud Places’ og ’I Know There’s Gonna Be (Good Times)’ gav den gåsehudsfremkaldende afslutning, man havde håbet på. Et medrivende set, som kunne have fået taget til at blæse helt af Store Vega, hvis det havde været fredag eller lørdag aften.

Læs også: Rave on: 11 essentielle hits fra 25 års britisk klubhistorie

Jamie xx. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af