Hold øje med: Modest – et purungt, jysk svar på Communions

Ingen grund til beskedenhed her: Dugfriskt firkløver giver et indtagende, upoleret take på 80’ernes britiske rockbølge.
Hold øje med: Modest – et purungt, jysk svar på Communions
Foto: Jonathan Bidstrup

Modest uden Mouse?
Ja – bandnavnet er nærmest så meget i øjenhøjde med Janteloven, som det overhovedet kan være, men disse fire aarhusianske undergrunds-ungersvende behøver såmænd ikke krybe langs væggen og stirre i gulvet. Julius Lykke, Jacob Tjerrild, Jakob Ahlers og Nikolaj Exner, som tilsammen udgør Modest er ganske vist forholdsvist ubeskrevne blade, der alle knap nok har lagt teenageårene bag sig, men sangene, de tilsammen udklækker, fejler ikke noget.

Du nævner Communions i overskriften…
… og dine tænder løber allerede i vand? Jeg læser dig jo som en åben bog! Men sammenligningen er bestemt ikke grebet ud af luften, for de to numre, Modest foreløbig har delt på deres Soundcloud-profil – ‘Doomed’ og ‘Lovesong’ – byder netop også på både velkendt og upoleret take på 80’ernes britiske rockbølge med jangly guitarer og dystert croonende vokaler. The Smiths-inspirationen høres tydeligst på ‘Doomed’, mens ‘Lovesong’s ude-i-tovene-følelsesladede omkvæd måske snarere skylder The Cure et kasketvip eller to.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Første, anden… solgt! Men hvor får jeg fat i mere?
You’re in luck… hvis du altså er en af de typer der, ligesom det bittelille, aarhusianske DIY-label Brystet, holder stædigt fast i, at kassettebåndet ikke er et stendødt medie. De slipper nemlig, som selskabets tiende udgivelse, Modests første håndfuld sange løs på bånd nu på onsdag. Brystet stod bag et par af sidste års mere imponerende vækstlagsudgivelser, nemlig Clarissa Connellys ‘Come in Roses’ og Blods debut-ep, så det borger i sig selv lidt for kvaliteten.

Arrrgh, men hvad så med alle os, der ikke har købt anlægget i et antikvariat!?
Har man ikke mod på kassettebåndseventyret må man tage til takke med, hvad Modest og Brystet i fællesskab lader sive på nettet og ellers væbne sig med en smule tålmodighed. Ifølge Brystet er der koaguleret sange i et rasende tempo mellem hænderne på bandet gennem den sidste tid, og de fem, der lander på bånd om et par dage, er kun et lille udsnit. På live-fronten er Modest også for ganske nyligt offentliggjort som en del af det nyslåede, aarhusianske spillested TAPEs lineup under SPOT Festival, efter en håndfuld spredte gigs på Radar, Sway og TAPE i november, december og januar.

Læs også: Hold øje med: Sjæl i Flammers naive 80’er-pop burde gøre Thomas Helmig misundelig

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af