Holde øje med: Kendrick Lamars protegé og power-sylfide Anna Wise

Holde øje med: Kendrick Lamars protegé og power-sylfide Anna Wise

Nostalgisk hjemmevideo-stemning, lækre lokker og røde læber. Det er sgu da Lana del Rey.
Ikke helt – godt nok scorer Anna Wise uden tvivl højt på både ynde- og stil-skalaen, men når alt kommer til alt, er der en hel del mere balls end dolls i denne unge dame, hvilket klart, tydeligt og rå-sejt kan høres på hendes to foreløbige singleudspil, ‘BitchSlut’ og ‘Precious Possedsion’. Hun har slået sine rødder i den Boston-udklækkede psych-pop-duo Sonnymoon, som en vis Kendrick Lamar snublede over og blev pjattet med.

Med andre ord: En flabet tøs med held i sprøjten?
Det kan man godt sige. Men heldet er på alle måder vel undt. Da Wise blev samlet op af Lamar, der ved et YouTube-lykketræf forvildede sig ind på Sonnymoons ‘Nursery Boy’, sad hendes Berklee Music College-skolede vokal og fængende, personlige udtryk skam allerede lige i skabet. Hun lagde derfor også vokal til både ‘Good Kid, M.A.A.D. City’ og ‘To Pimp A Butterfly’ – hvor hun senest særligt stråler igennem på ‘These Walls’. Nu er hun så klar til at indtage musikverdenen ene kvinde – og hun lægger ud med at lange ud efter halvdelen af dens medlemmer på det skarpe track, ‘BitchSlut’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘BitchSlut’, du godeste. Det vil min mor ikke synes om.
Nu er det jo altså heller ikke nødvendigvis din mor, der skal høre hende. Men trods det knapt så mama-venlige titelvalg, er der en vigtig mening med galskaben. Nummeret er nemlig en alletiders brandtale til ære for det kvindelige køn, der til tider må finde sig i paradoksale situationer: »If I say no, I’m a bitch / say yes, I’m a slut«. Lyrikken er knivskarp og velfraseret og indhyllet i skønne vokalharmonier og fragmenterede, intensiverende synthflader, der alt sammen svæver ud i én stor hamrende lækker helhed.

Skulle det alligevel være en tand for intenst for mors sarte ører, kan du med fordel lokke hende med ‘Precious Possession’, hvor Wise viser sig fra en lidt mere øm side. Her leger hendes drømmende, sensuelle og – let’s face it – ret så uimodståelige vokal kispus med et forførende, sart lydtapet af afdæmpede march-trommer, smoth og sitrende synth.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Okay, hvis det er godt nok til dig og Kendrick, så stik mig da et stykke med Anna Wise!
Det kommer du ikke til at fortryde! Du kan begynde med ‘BitchSlut’ og ‘Precious Possession’, og så kan du glæde dig til, der kommer en debut-ep fra Wise i løbet af året. Og hey, bare fordi du siger yes til Anna Wise, betyder det ikke, du er en slut.

Læs også: Hold øje med: Modest – et purungt, jysk svar på Communions

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af