Spot Festival: Liss er Danmarks nye superstjerner

Spot Festival: Liss er Danmarks nye superstjerner

Ved sidste års Spot Festival var Liss, der dengang lige havde udsendt deres første nummer ’Try’, ikke engang booket til festivalen, men spillede godt gemt væk til et off-Spot-arrangement. Ét år efter, og de aarhusianske drenge indtog et totalt tætpakket Voxhall med en kø snoende ned af gaden udenfor, som de komplet afslappede superstjerner-in spe, de har udviklet sig til siden da.

Med ’lålålå’-råb (!) i det alt for lille lokale, der næsten var ved at syde over af forventning, lagde Liss ud med det splinternye nummer ’Good Enough’ fra deres kommende debut-ep ’First’, hvor det unge band fra første sekund beviste, at deres funky, soulede pop fungerer mindst ligeså godt i en livesituation som de mere gennemproducerede studieindspilninger.

Her var der godt smæk på trommerne, bassen og ikke mindst Søren Holms vokal, der gang på gang imponerede med sit både inderlige og snerrende udtryk, der fungerede som ideel balance til de ultrasmooth sange – den følsomme ’Always’ blev nærmest til en soulet live-banger i det kompetente bands hænder, ligesom den drømmende, tropiske, og virkelig fremragende r’n’b-sjæler ’Without Me’ fra den kommende ep opfordrede til kinddans blandt de mange unge par blandt publikum.

Andre gange sendte Liss, og den konstant dansende frontmand, det overfyldte crowd i danseekstase, blandt andet med et spritnyt og disco-agtigt nummer, den koklokke-tunge, ekstremt funky ’Miles Apart’ og gennembrudshittet ’Try’, der resulterede i uundgåelig fællessang og -dans, inden det hengivne publikum igen udbrød i spontan sang og dans til en nærmest episk afslutning med ’Sorry’.

Det er virkelig svært at forestille sig noget andet band få folk til at gå amok til en harpe- og panfløjtebaseret, tropisk soulsjæler, men Liss kan med deres komplet unikke tilgang til håndspillet pop, der tager for sig af studiets produktionsmuligheder. Og med et mere selvsikkert og tight liveshow end nogensinde før ser det ud til, at Liss er klar til at indtage tronen som landets nye, unikke superstjerner.

Læs også: Liss-frontmand Søren Holm: Her er fem sangere, jeg ser op til

Liss. Koncert. Voxhall.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af