Liss-frontmand Søren Holm: Her er fem sangere, jeg ser op til

Liss-frontmand Søren Holm: Her er fem sangere, jeg ser op til
Foto: Simon Birk/Soundvenue

Liss har netop sluppet deres nye single ‘Sorry’ – den første forsmag på danskernes meget imødesete debut-ep ‘First’, som er skemalagt til at udkomme den 13. maj.

En stor del af gruppens succes skal uden tvivl tillægges forsanger Søren Holm, hvis nasale vokal bevæger sig i et unikt og følsomt leje. Her fortæller Holm om fem sangere, han selv ser op til.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Yukimi Nagano fra Little Dragon

»Hun har så meget soul i sin stemme, men jeg synes alligevel, at jeg lidt kan fornemme hendes japanske baggrund i Little Dragons musik. Jeg var på Roskilde Festival med min far, da jeg var 14 (i 2010), hvor vi så Gorillaz sammen, hvor hun var inde og optræde med på to numre. Det var lidt en overvældende oplevelse, synes jeg. Så meget, at jeg siden hen har taget mig selv i at synge som hende«.

Læs om flere af Sørens forbilleder på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Björk

»Utrolig sej og kompromisløs sangerinde. Hun virker totalt åben for alle mulige indtryk, som hun inspireres af. Det er en vigtig evne som sangskriver, synes jeg. Jeg ser meget op til mine storebrødre, der på et tidspunkt tilbage i 00’erne så ‘It’s Oh So Quiet’ på Boogie tv og var vildt begejstrede. Jeg synes, at hun så og lød virkelig underlig, men de insisterede på, at hun var vildt cool… Det var første gang, jeg stiftede bekendtskab med hende. Jeg måtte senere bare give dem fuldstændig ret«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Elisabeth Frazier fra Cocteau Twins

»Hun er en nyere opdagelse for mig. Hende opdagede jeg for et par år siden via Cocteau Twins (der startede med at udgive plader i de tidlige 80’ere), hvor hun slet ikke synger på noget sprog, men hvor hendes stemme alligevel er fyldt med billeder og indtryk. Når jeg skriver for Liss, er det lidt det samme. Følelserne er de vigtigste billeder, der kommer først, og så kommer teksten for det meste efter det«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Frank Ocean

»Han er en kæmpe fyrtårn på nutidens r’n’b-scene. Han virker fuldstændigt upåvirket af, hvad der foregår rundt omkring ham. Både om hvad pressen skriver, og hvad andre eventuelt måtte mene. Han lever sit liv og laver sin musik, og så tager musikken bare den tid, den tager at lave. Og når han så udkommer med noget, føler man måske derfor, at det så er lidt mere værd. Han virker til at have utroligt meget integritet, hvis du spørger mig. Det deler han meget med en artist som Stevie Wonder, som jeg synes, han har mange fællestræk med«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Antony/Anohni

»Hun er et navn, jeg opdagede for et par år siden – nogenlunde samtidig med Arthur Russell, der også betyder meget. Men koncerten på NorthSide med Aarhus Symfoni Orkester var virkelig en speciel oplevelse, der var enormt imponerende. Det var en oplevelse, der fik mig til at glemme, at det ‘bare’ var en festivalkoncert. Selv om det regnede under hele koncerten blev jeg suget helt ind i universet. Den stemme er helt i en klasse for sig«.

Læs også: »Man udvikler sig jo«: Q&A med Liss om debut-ep’en ‘First’

Læs også: Udlandet kalder Liss: »Tænk, at der er folk i Japan, der gider at købe vores musik«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af