»Man udvikler sig jo«: Q&A med Liss om debut-ep’en ‘First’

»Man udvikler sig jo«: Q&A med Liss om debut-ep’en ‘First’
Foto: Simon Birk/Soundvenue

Liss har endelig annonceret deres debut-ep ‘First’, der udkommer den 13. maj via Escho i Danmark og XL Records i udlandet. De danske stjerneskud har endda forsødet ventetiden med den nye single ‘Sorry’.

Vi fangede forsanger Søren Holm til en hurtig Q&A om singlen, ep’en og fremtiden.

Hvad er baggrunden for den nye single – hvem har I arbejdet med og hvor?
»Den nye single hedder ’Sorry’. Vi har altid åbnet koncerter med den, så det er nok en folk kender, hvis de har set os spille live før. Vi har været i studiet med Rodaidh McDonald fra XL Records, der har arbejdet med The xx (og King Krule, Jai Paul, How To Dress Well, Savages, Adele m.fl., red.) og Vera her fra Danmark. McDonald kom til Danmark, og så indspillede vi singlen med ham. Han har også produceret et andet nummer på ep’en, men har ikke været inde over det hele. Det er lidt en blanding af folk. I starten indspillede vi i udlandet, men så kom vi tilbage og har gjort tingene færdigt hjemme i Aarhus sammen med Vera, som vi også arbejdede med på ‘Try’ og ‘Always’«.

Hvad kan man stilmæssigt forvente sig af ep’en?
»Der er fire numre på den, og de er alle sammen nye. Vi har valgt ikke at tage ’Try’ og ’Always’ med, da vi ikke rigtig synes, de passer i stilen med de nye numre. Det er svært at beskrive, hvordan de nye numre adskiller sig fra lyden af de første singler. Men man udvikler sig jo og så er det bare sådan, vi lyder lige nu.
Numrene er indspillet over en længere periode, men ep’en kommer først ud nu, fordi vi egentlig først føler, de er helt klar nu. Vi skulle lige være helt tilfredse først. Jeg ved ikke rigtig, hvordan man kan beskrive lyden, men jeg vil ikke sige, at nogen af numrene minder om hinanden. De har hver deres ting«.

Hvordan har indspilningsprocessen været nu, hvor I også har et stort internationalt pladeselskab involveret?
»I starten indspillede vi i udlandet, men så kom vi tilbage og har gjort tingene færdigt hjemme i Aarhus. Jeg synes, det er tryggere og det egentlig bliver bedre, når vi laver tingene i Aarhus, men det er også meget fedt at komme ud«.

Hvad er der i vente, når ep’en kommer – skal I ud og spille i hele verden?
»Ja, der er koncerter til sommer, både i Danmark og udlandet. Vi glæder os til begge dele, men jeg synes faktisk, det er mere nervepirrende at spille i Danmark. Man er lidt mere nervøs med et dansk publikum, fordi man måske kender folk, og flere kender os. Men ellers synes jeg også, at modtagelsen er sindssygt god i udlandet, ligesom i Danmark. Man kan godt mærke, vi har fået mere opmærksomhed i udlandet, efter vi er kommet på XL. Det er ret overvældende det hele«.

Liss spiller på Spot Festival og i Lille Vega den 12. og 15. maj – der er stadig billetter til den anden koncert.

Læs også: Liss-frontmand Søren Holm: Her er de fem vigtigste sangere, jeg ser op til

Læs også: Udlandet kalder Liss: »Tænk, at der er folk i Japan, der gider at købe vores musik«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af