Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Skepta ‘Man (Gang)’

Skepta har endelig annonceret sit kommende album, og ’Konnichiwa’ er nu sat til at lande den 6. maj. Kort efter slap den Roskilde-aktuelle grime-rapperen denne nye single, hvor han nedgør konkurrenterne og de falske fans over boblende tunge trommer og en hvinende guitar. Parolen: Skepta hænger kun med sin ’gang’ – det som man i den danske gaderap kalder ’hold’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Júníus Meyvant ‘Neon Experience’

Om det er den bidende kulde eller de tågede bjerglandskaber, der driver strømmen i Roskilde-aktuelle Júníus Meyvants indkogte soulblod, er naturligvis svært at sige. Sikkert er det dog, at ‘Neon Experience’ burde få smilet frem på de flestes læber. I et virvar af blæs og marcherende trommer proklamerer islændingen»don’t let the whole world break you down«, og vidste man ikke bedre, kunne sangen snildt være hentet fra et livshyldende gospel-sangkatalog. Debutalbummet ‘Floating Harmonies’ er ude den 8. juli.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Drengebande ‘Endling’

Hjertet bløder fortsat hos danske Drengebande, der sammen med blandt andet The Entrepreneurs er en del af Thy Music Collective. Men hvor førsteudspillet ‘Bunker’ var en stilfærdig og guitardreven omgang pejsepop, er ‘Endling’ båret på elektroniske vinger af episke synths og simplistiske panfløjter samt skiftevis funky og krystaliserende guitarfigurerer, der fletter sig ind og ud af de dansk-poetiske dreng/pige vokalharmonier.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Molly ‘Sunshine Seems Important’

Surfs up! Danske Molly har i denne uge undfanget en hæsblæsende bølgeballade, der giver dig lyst til at gribe sololien og strandhåndklædet og ile ned til den nærmeste beskinnede strand. De hvirvelende guitarer og forsanger Malthe Hills autentiske California-vibe syder af ungdommelig og ultramelodisk punkbegejstring, og selv om Molly ikke opfinder den dybe tallerken på det alt for korte udspil, mestrer de i hvert fald en storrockende high school-anthem. Og ja, det er Oliver Bjerrehuus i videoen.

Hør flere Top Tracks på næste side.

RaeSremmurd-717x375

 

5. Rae Sremmurd ’Look Alive’

Swae Lee og Slim Jxmmi var maniske og fantastisk naive på det sprudlende debutalbum ’SremmLife’, men det tyder på, at brødrene kommer til at udforske ny grund på efterfølgeren ’SremmLife 2’, der netop er annonceret til at udkomme den 24. juni. Singlen ’By Chance’ var dyster, og på den nye ’Look Alive’ udviser duoen et mere eftertænksomt, næsten melankolsk snit, som virker interessant, hvis man havde fået nok af deres dans på bordene.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Yung ‘Uncombed Hair’

Yung fortsætter stimen af veloplagte tracks fra det kommende album ‘A Youthful Dream’ (10. juni), og det er svært ikke at blive opslugt af den temposkiftende ‘Uncombed Hair’. Barren er fortsat uretfærdigt høj hos danskerne, og man falder her fuldstændig på røven over Frederik Veilies komplet ustyrlige trommetæsk, der som skudt ud af en kanon pisker afsted med 200km i timen cirka halvvejs i det stærke track. En punkforædlet åre har åbenbaret sig, og vejen er guldbelagt for den aarhusianske gruppe.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. James Blake ‘Timeless’

‘Radio Silence’ – det tredje album fra James Blake – lader stadig vente på sig, men heldigvis er briten langt fra nærig med smagsprøverne. ‘Timeless’ er klassisk Blake, hvor den sårbare inderlighed er listet ind mellem de elektroniske aflejringer af drivende synth med ét særdeles aggressivt hook, inden bassen når hidtil uanede dybder, hvor ørene lige skal omstille sig til hverdagsfrekvenserne efter. Vi håber, at Blake har den nye plade med på årets Roskilde Festival.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Palace Winter ‘H.W. Running’

Palace Winter laver musik til landevejen – og ja, det er ikke første gang vi har pointeret dette, men efter at have haft ‘H.W. Running’ på rotation er den genbrugte reference givet godt ud. Det hungrende track fødes i elektronisk klaustrofobi, inden guitarstrøg antænder lunten til en eksplosion af himmelråbende synths og dramatisk inderlighed med udbrydertendenser. Palace Winter spiller på årets Roskilde Festival, og debutalbummet ‘Waiting For the World to Change’ lander den 3. juni.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Apple Music HER og via Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af