Hæderlig, men uvant utight koncert fra punkkometerne i Yung

Hæderlig, men uvant utight koncert fra punkkometerne i Yung
Foto: Benjamin Lind Holm

De aarhusianske punkkometer i Yung kan faktisk spore deres egen DNA tilbage til en skæbnesvanger aften på Pop Revo for fire år siden. Her spillede Mikkel Silkjær Holm med sit gamle punkband Urban Achievers og mødte nogle andre bysbørn, nemlig indierockerne i Snaredrum, der er endt som rytmesektion hos Yung. De var derfor en indlysende booking til årets Pop Revo-festival, der med den sigende undertitel ‘The Grand Finale’ simpelthen også er et punktum.

Men en mildest talt ikke helt appelsinfri frontmand, hvis flotte røde Epiphone-guitar tilmed konstant truede med at skride ud af stemning, mudret lyd og en hårdnakket beslutning om kun at spille det snarligt kommende album ‘A Youthful Dream’ fra ende til anden spændte ben for ambitionerne om den store, oplagte hjemmebanetriumf og resulterede i stedet i en hæderlig, men set med kenderbriller ganske uvant utight koncert.

Energien var dog ganske intakt, Silkjær Holm i et veloplagt humør, og der herskede ingen tvivl om, at det virkelig var guldrandet materiale, firkløveret havde med under armen. Men det var sigende for hele den smårodede seance, at helheden faktisk fungerede bedst, når guitararbejdet på nogle få af numrene helt blev overladt til Emil Zethsen, så Silkjær Holm blot skulle koncentrere sig om at synge.

Helt tydelige blev symptomerne, som lagde en dæmper broderparten af koncerten, da ekstranumrene som kontrast kom på bordet. Her vendte bandet efter ‘A Youthful Dream’-albummets dusin numre tilbage til scenen for at give nogle få pluk fra bagkataloget som en lille yderligere cadeau til det sultne Pop Revo-publikum. Der var helt anderledes smæk på – især med lukkeren, en gnistrende levering af ‘Nobody Cares’ fra debutalbummet, som tilmed gav anledning til en afsluttende, velgørende gang crowdsurfing.

Men det er ganske betryggende at overvære, at et band som selv på en dårlig dag, med håndbremsen trukket, og i materiale, de øjensynligt endnu ikke helt færdes hjemmevant i, kan være et fint livebekendtskab.

Yung. Koncert. Voxhall.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af