Mendoza: Mit livs soundtrack – fra Sex Pistols til Blink-182

Hun har netop udgivet sin debut-ep ‘Continuous Metamorphosis’ – her fortæller den danske sangerinde om de numre, der har formet hende som musiker.
Mendoza: Mit livs soundtrack – fra Sex Pistols til Blink-182
Foto: Samy Khabthani/Soundvenue

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen jeg forbinder med mit barndomshjem
Blink 182 ‘A Letter To Elise’

»Her er en kombination af noget ret vildt, der skete for mig i min barndom, og som gik op i en højere enhed. Jeg sad og så tv, og i en udsendelse af ‘MTV Icon’ sidder min store kærlighed, Marilyn Manson, og præsenterer Blink-182, som skal lave et cover af en The Cure-sang… Altså jeg kan ikke sige så meget andet end jeg var 11-12 år, og alle mine crushes var samlet ét sted. Det var et ganske lykkeligt øjeblik for sådan en lille emotionel type som mig. Også selv om det var et ganske forfærdeligt cover… De var max qt’s dengang jo«.

Læs videre på de næste sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En sang jeg forbinder med kærestesorger
Depeche Mode ‘The Thing You Said’ / Tame Impala ‘The Less i Know The Better’

»Når jeg bliver spurgt om forbindelser mellem sange og oplevelser, dukker der aldrig rigtigt noget op. Jeg skal ned og grave i det dybeste af mine tanker og prøve at fremtvinge noget, som ikke er naturligt for mig. For mig er sange ikke noget jeg forbinder med mine egne oplevelser. Jeg hører en sang, og så føler jeg sangen og alt hvad den handler om, for så minder sangen mig om nogle oplevelser, jeg har haft. Ikke omvendt.

Depeche Modes ‘The Thing You Said’  kommer tæt på, men den handler mere om venskabsorg for mig, mens Tame Impalas ‘The Less i Know The Better’ er en af de nyere sange, jeg forbinder med kærestesorg«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den første sang jeg kan huske gjorde et indtryk
Daddy DJ ‘Daddy DJ’ / Sex Pistols ‘No Feelings’

»Jeg ville jo ønske, jeg kunne lyve og sige noget sejt. Men det første jeg husker, som gjorde indtryk, var desværre ikke et fantastisk komponeret og dybt skrevet nummer.

Jeg må have været ca. ti år gammel, og Daddy DJ blev spillet meget dengang. Jeg synes, der var et eller andet meget sørgeligt over den, og jeg følte den handlede om mig. Har faktisk lige fundet ud af, at teksten faktisk er »You think you’re no good father and so you’re ashamed«. Det rammer mig jo rimelig meget. Det samme med Britney Spears’ ‘I’m a slave 4 u’ – de handler begge om at være for ung til natten.

Men det band, som var med mig, da jeg ændrede mig og min person helt drastisk, da jeg blev teenager, var Sex Pistols. Det var i den tid, jeg begyndte at kokse helt ud med druk, weed, pjække fra skole og stikke af hjemmefra. Jeg husker, at jeg engang i min meget dramatiske brandert-tilstand skar ordene ‘No Feelings’ ind i brystkassen… Det var tider!«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen der giver mig gåsehud hver gang
The Jets ‘Crush on You’

»Ja, men altså – der er jo igen så mange. Og det skifter hele tiden sammen med mit humør. Den giver mig ikke ligefrem gåsehud, men den rykker max, og jeg får totjalt meget lyst til dans og kys«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen jeg sætter på, når jeg er ked af det
Echo & The Bunnymen ‘The Killing Moon’ / The Cure ‘Lovesong’

»Den her minder mig om ulykkelig forelskelse. Jeg havde et år, hvor jeg var komplet seksuelt afholden. Det lærte mig en del om mig selv og mennesker generelt. Jeg hørte den her sang meget i den periode, og den minder mig om alle de tanker, jeg gik og havde om kærlighed. ‘Lovesong’ med The Cure er også en klassiker for mig«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den nyeste tilføjelse til listen over mine all time-yndlingssange
Cinama 90s ‘In Ultra Violet’ / Kas Products ‘Never Come Back’

»Årh, den er svær. Har lige siddet og brugt en del tid på at opdatere mit musikarkiv, fordi jeg har lavet en masse mixtapes, jeg vil lægge ud hver måned, så jeg kan komme til at dj’e igen. Så der er en maaaasse nye sange, jeg har det meget optur over. Men Cinama 90s ‘In Ultra Violet’ har et eller andet, der gør noget ved mig. Og så er jeg også helt vild med Kas Products ‘Never Come Back’«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sangen jeg ville ønske, jeg havde lavet
La Roux ‘In The Red’

»Der er viiirkelig mange sange, hvor jeg ofte tænker: ‘Nej, det skulle have været mig!’. La Roux er en kombination af så mange ting, jeg kan lide. Jeg synes sjældent, jeg finder artister efter år 2000, som inspirerer mig, men hun var med til at hælde benzin på den ild, som i forvejen var tændt i mig, og som startede de spæde skridt hen imod at turde synge foran andre«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sang i radioen lige nu, jeg ikke kan snuppe

»Jeg har faktisk ikke hørt radio i et par måneder efterhånden nu, hvis ikke mere. Jeg ved helt ærligt ikke, hvad der er aktuelt lige nu. Men nok noget med Medina eller Cisilia… (no hate) Det hele handler om smag og behag og whatever floats your boat. Det bare ikke mig på mere end en måde«.

Mendoza spiller på årets Roskilde Festival.

Læs anmeldelse: Mendoza ‘Continuous Metamorphosis’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af