Chinah på Roskilde Festival: Fra slow-jam til popfest

4 6
Chinah på Roskilde Festival:  Fra slow-jam til popfest

Chinah satte sig lidt mellem to stole, da de fik deres Roskilde-ilddåb tidligt tirsdag aften. På den ene side var det talstærke publikum tydeligt klar til en popfolkefest, som adskillige af den danske trios numre sagtens kan starte med deres krystalklare, syng-med-venlige pophooks. På den anden side var Chinah også forhippede på at skabe en ulmende slow jam-stemning, der af og til lagde en dæmper på festen.

Trioen laver noget af det bedste popmusik i landet lige nu, og som de tidligere på året fornemt beviste på debut-ep’en, ’Once the Lights Are On’, mestrer de både det udadvendt poppede og indadvendte eftertænksomme. Under koncerten på Countdown var det imidlertid klart de mere energiske numre, der fungerede bedst på den knap så intime scene.

’Colder’ og ’Minds’ fik fra start sat gang i fællessangen med deres genkendelige omkvæd, men den sørgmodige, The xx-smagende ’If You Can Feel This’ og ’Never the Same’ ikke for alvor fik lov at folde sig ud i de rette tætsluttede folder, den mere indadvendte lyd og Fine Glinvads til tider sarte vokal kræver. Den efterfølgende stribe nye numre tog en del af publikum også som en anledning til at zone lidt ud, selv om en ny synthhymne med et catchy, kærlighedshungrende omkvæd lover godt for nye indspilninger fra trioen.

Til sidst styrede Chinah solidt i hus med ’Away From Me’, debuthittet publikum tydeligvis havde hungret efter. Her fik en rungende fællessang og Simon Anderssons efterhånden famøse, eksplosive keyboardsolo endelig forløst festen på målstregen.

Læs også: Roskilde Festival: Seks must see-koncerter onsdag

Chinah. Koncert. Roskilde Festival, Countdown.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af