Duran Duran på NorthSide: Mere end et nostalgitrip

4 6
Duran Duran på NorthSide: Mere end et nostalgitrip

Mange havde utvivlsomt sat næsen op efter et greatest hits-sæt, og selv om vi fik de stærke 80’er-bangers ‘The Wild Boys’, ‘Hungry Like the Wolf’ og ‘A View to a Kill’ i rap, ville Duran Duran heldigvis mere end blot agere soundtrack for de unge på 40 og 50.

Derfor var det glædeligt, at popsnedkernes koncert søndag aften på Green Stage ikke kun var et rendyrket nostalgitrip nedad de pastelfarvede minders allé. ‘Paper Gods’, ‘(Reach Up for the) Sunrise’ og ‘Last Night in the City’ var glimrende eksempler på, at Birmingham-ensemblet har musikalsk og kunstnerisk relevans hinsides 80’erne.

I sidstnævnte var det i særlig grad korsangerinderne Anna Ross og Erin Stevenson, som tog stikket hjem med deres soul-inspirerende og kraftfulde fraseringer. De to vokalister var heller ikke hengemt bag stjernerne, men var flere gange helt fremme på scenekanten for at opildne stemningen.

Hvilket sådan set ikke var nødvendigt, idet det talstærke publikum fik varmen mere og mere i takt med, at koncerten skred frem. Frontmand Simon Le Bon er vant til at håndtere store publikumsmængder, og hans lidt letkøbte proklamering med »Denmark, the boys are beautiful, the girls are even better« gik rent ind.

Generelt var bandet (og særligt Le Bon) opsat på festlig stemning, men i momenter virkede det også som om, veteranerne lirede den af på rutinen. I ‘Pressure Off’ og megahittet ‘Ordinary World’ fremstod de modne new romantics ikke synderligt oplagte.

Til gengæld var det både smukt og smagfuldt, da de vævede David Bowies ‘Space Oddity’ ind i ‘Planet Earth’. En gestus helt på sin plads, hvorefter publikum havde overgivet sig uforbeholdent, og ‘The Reflex’ og ‘Rio’ spillede koncerten sikkert i mål til massiv jubel. En koncert, hvor Duran Duran viste, at de også har mod på mere end blot triumferne fra dengang.

Læs anmeldelse: Ukendt Kunstner blev hyldet som konger på NorthSide

Læs anmeldelse: Flume var alt det, NorthSide mangler mere af

Duran Duran. Koncert. NorthSide.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af