Ukendt Kunstner blev hyldet som konger på NorthSide

Ukendt Kunstner blev hyldet som konger på NorthSide

Man kunne blive helt i tvivl om, hvorvidt man var gået rigtigt til Ukendt Kunstners afslutningskoncert på P6 Beat-scenen. Fremmødet var så talstærkt og tændt, at det var som om en af tidens største amerikanske hiphopstjerner skulle til at indtage scenen. Og fra første sekund, den danske duo kom på scenen, var niveauet nærmest også dertil – så energisk, selvsikkert og hittungt var det.

Hans Philip var i vanlig hopla iklædt sin hvide kedeldragt, do-rag og solbriller, og hele koncerten igennem var han det ekstremt afslappede og underholdende midtpunkt. I løbet af årene har han virkelig forvandlet sig til en af landets bedste frontmænd, der som det mest naturlige kan få et en hel horde af mennesker, ung som gammel, til at smadre rundt sent søndag aften og synge med på hvert et ord, han rapper.

Koncerten var fornuftigt nok skruet sammen af de tungeste numre fra det mere afdæmpede, nye album ’Den anden side’ og de største hits fra bagkataloget, som publikum tilsyneladende kunne til fingerspidserne.

’Lige nu’ (dog uden Sivas som gæst), ’Lange nætter’ og ’Mand over bord’ blev levereret tungt og selvsikkert med Jens Ole McCoys potente beats og en god, solid bund fra de to livemusikere, der var med på scenen. Andre gange blev det hektiske rapflow (tiltrængt) skruet ned fra det hæsblæsende tempo, som på de r’n’b-klingende ’Ingen hører’ og den småmelankolske nattehymne ’Soma’.

Da Kesi kom styrtende ud på ’Et andet niveau’ fløj energien helt op igen, ligesom ’Fortæl dem’ fik fint besøg af Lord Siva og sendte publikum over kogepunktet. Besøg fra holdet fik koncerten til at smage endnu mere af amerikansk hiphopkoncert på bedst mulige måde – uden stjernenykker og dovenskab, men med ydmyghed og en helt tydelig lyst til at underholde publikum.

Den afsluttende levering af ’Guld & diamanter’, ’Gennem byen’, ’Fucking nummer’, ’Neonlys’ og ’Stein Bagger’ satte en fed streg under, at Ukendt Kunstner forstår at lave bangers som få andre i landet. At de samtidig har energien og udstrålingen til at levere et virkelig solidt liveshow beviser blot det tårnhøje niveau. 

Læs anmeldelse: Flume var alt det, NorthSide mangler mere af

Ukendt Kunstner. Koncert. NorthSide.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af