Roskilde Festival: Mendoza tæmmede sit alter ego

Roskilde Festival: Mendoza tæmmede sit alter ego

Da hun brød igennem med den EDM-pumpende ‘Love Druggie’ var der fuld skrue på chipmunk-vokalen og den dystre dominatrix-stil. Det var spændende, men kombinationen kunne også føles en smule hul.

Da en attituderig sort page i bondage-badedragt gik på scenen, frygtede man, at Mendozas persona atter skulle styre showet. Men under pagen gemtes en frisk blondine, der efter overlegen vogue-dans overlod scenen til hovedpersonen Mendoza, som med sit helt eget nærvær – uden overgearede outfits eller attitude – dominerede Countdown-scenen.

Siden ‘Love Druggie’ har Sandra ‘Mendoza’ Frederiksens synth-dominerede popmusik undergået en udvikling, og på ep’en ‘Continuous Metamorphosis’ forsøgte hun da også at gå adskillige spadestik dybere end blot til dance-gulvet. Således fungerede det til fulde, at hun fremtrådte helt ærligt og oprigtigt på scenen, mens hendes provo-kunstneriske alter ego bogstaveligt talt trådte i baggrunden som heftige visuals.

Den tiltrængte, velfungerende balance gav Mendoza og hendes numre en klædelig og overbevisende dybde – i særdeleshed med ‘Buy Me Boy’, hvorefter der dog dømtes fest. En hård dom efter de dansefordrende, men stadig tunge, emotionelle tracks, hvorfor al dybde nu også forsvandt som dug for solen til fordel for hul eurodance og drug-visuals.

Hen mod slutningen – efter et cover af Bloodhound Gangs udødelige ‘The Bad Touch’ – fik vi et nyt nummer straight outta øvelokalet, der med et skridt i den organiske retning lød som et tegn på Mendozas øgede orienteringssans. En sans, der er på helt rette vej.

Se hele vores dækning af Roskilde Festival HER.

Mendoza. Koncert. Roskilde Festival, Countdown.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af