Soundvenue Shout-Out: Lynkursus i alle de optrædende til vores fest på Street-scenen

Soundvenue Shout-Out: Lynkursus i alle de optrædende til vores fest på Street-scenen
Artigeardit til Distortion, Vesterbro. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

For andet år i træk rykker Soundvenue ind på Street-scenen på Roskilde Festival med årets vildeste fest i warm-up-dagene. I år mandag den 27. juni, hvor overskriften Soundvenue Shout-Out dækker over et bugnende program af det bedste nye hiphop, landet har at byde på. Her giver vi et lynkursus i alle de optrædende, så du er helt klar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Artigeardit

Unge Ardit står som en af de mest lysende stjerner på den danske hiphop-himmel, og rapperen bragede til en start igennem med singlen ‘Forklar ma’, der blandede et bombastisk old school-beat med et tilbagelænet flow, som mest af alt virkede til at hvile i sig selv. Ardit er dog meget mere end bare blær, og rapperen viste flere sider af sig selv på den stærke debut-ep ‘Fristelse fordærver’ fra tidligere i år.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

DC

Fra gaden i Nivå får scenen også besøg af de to fætre i DC, Danni og Carmon, der har haft ekstrem stor succes på Youtube med en lille håndfuld numre af betonhård hiphop. Dannis aggressive, næsten råbende levering står som kontrast til Carmons overlegne selvsikkerhed, og så får duoen masser af gæster på scenen i form af OG Harry, Censur, Simo og til slut Foulivi tales!


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Cannibal Records

Holdet fra Cannibal Records har haft fart på, siden de til Distortion i 2015 begyndte at sprede budskabet. Kollektivet består af tre ret forskellige medlemmer, og man kan både se frem til Icekiids varmblodede sommerhymner, J-Mix’ traditionelt bundne hiphop og ikke mindst Hakeem, der suger inspiration fra den franske scene. Et umanerligt talentfuldt trekløver.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Danni Toma

Aarhus-rapperen har været på scenen i snart en håndfuld år, og hans fortæller er kun blevet mere personlige med tiden. Producer Noodle har perfektioneret det tilhørende lydbillede, der agerer tåget, men til tider også elektronisk pumpende makker til Tomas intense levering. Udgav senest albummet ‘Grå’ i slutningen af 2015.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Nixen

Han er rappernes yndlingsrapper, og i 2015 udgav Nixen efter er par ep’er debutalbummet ‘X’, der blandt andet havde besøg fra sværvægtere som L.O.C. og Suspekts Bai-D. Han gjorde også særdeles god figur som gæst på Benals ‘Kniv’ fra gruppens ‘Nu’-album.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Keis Khatib

Han er ikke helt ny på det danske hiphop-landkort, men det var først i starten af 2016, at Nørrebros Keis Khatib udgav sit fornemme debut-mixtape ‘Zone 2’, der kombinerede rapperens afslappede og ubesværede flow med jazz-indsmurt, tilbagelænet hiphop.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

King

Soundvenue Shout-Out byder også på et enkelt r’n’b-indspark, der kommer fra danske Gabriela Olmedo Catalán, der under sit King-alias har en række Soundcloud-numre samt den ret charmerende ‘Silly Move’-video tilgængelig. Ovenstående ‘Promise’ er Kings officielle debutsingle.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

M.I.L.K.

Før hiphoppen starter er der dog lige M.I.L.K – kollektivet anført af charmerende Emil Wilk er på kl. 20.00 som en del af Roskilde Festivals officielle program, og gruppens caribiske sommersoul med tilsat live-saxofon kan lige nå at få spredt smil over hele pladsen, inden ovenstående hiphopprogram altså går på.

Tilmeld dig Facebook-eventen til Soundvenue Shout-Out HER.

Læs også: Roskilde Festival: 10 bud på årets ultimative lejrsang – plus tre gamle jokere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af