Roskilde Festival: Stormzy skabte massiv moshpit-fest i silende regn

Roskilde Festival: Stormzy skabte massiv moshpit-fest i silende regn

Der var noget i luften denne fredag aften, og det var ikke kun uvejret, det trak op til. Mens de mørke skyer samledes på himlen, stimlede en storstilet skare sammen omkring Apollo. Med energi som et lynnedslag indtog Stormzy scenen med så fandenivoldsk en kraft, så enestående et nærvær og så hamrende heftigt et flow, at det hele eskalerede i en massiv moshpit-fest i silende regn, der var både London og dens grime-scene værdig.

Det talstærke publikum kan tilskrives den renæssance, grimen det seneste års tid har undergået med pioneren Skeptas comeback, nyetableret interesse for en række lovende Boy Better Know-navne samt ikke mindst solide, medieombruste props fra både Kanye og Drake. Efter godt et årti på den lade side, er grime-undergrunden nemlig for alvor kommet op til overfladen med fornyet styrke – og en af de stærkeste stemmer i det comeback er Stormzy.

Bakket op af sin dj og hjemmedreng Tiny havde Stormzy ikke brug for hverken gimmicks, gadgets eller backup dancers. For ham handler det frem for alt om musikken og de benhårde, bundærlige tekster. Og de lynhurtige, aggressivt ladede linjer blevet taget fra de heftige ’Dreamer’s Disease’-numre, freestyle-tracks og sporadiske Kendrick-klingende input fra ’Bitch Don’t Kill My Vibe’ og blev leveret med Stormzys dybe, ærefrygtindgydende røst.

Til slut blev den energiske fest taget til et helt nyt niveau med diss-freestylen ’Shut Up’, der i dagens anledning blev omdøbt ’Fire in Denmark’, hvorpå Stormzy i bar overkrop til slut takkede monumentalt af med gennembrudshittet ’Know Me From’ og opfordrede til landets største moshpit. Og da han i den mundering ikke lignede en, man turde modsætte sig, adlød det gennemblødte publikum ufortrødent.

Se hele vores dækning af Roskilde Festival HER.

Stormzy. Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af