Top Tracks: Her er sommerferiens 10 bedste nye sange

Ugens Top Tracks har ligesom store dele af musikbranchen holdt pause igennem juli, men her samler vi lige op på de vigtigste og bedste numre, der er blevet sluppet over sommerferien.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Banks ’Fuck With Myself

Forestiller man sig et sted mellem brændende sensualitet og smertefuld selvdestruktion, må det være lige netop der, Banks findes. I selvsikkert latex og skrøbelige blonder, mellem flammende begær og en melankoli så mørk som en vinternat. En dragende symbiose, der gik rent igennem på hendes 2014-debut ‘Goddess’, og som på ny står i lys lue på det nyeste skud ‘Fuck With Myself’ fra hendes kommende album.

Den kan handle om at elske med sig selv eller at fucke sig selv op – og i bund og grund handler den nok om begge dele, hvilket kun understreger den dragende dystopi og forførende ild, der hersker i Banks. Den minimalistiske elektroniske lydside med sine sitrende synths, et melodiske hook og sporadiske klagende vokalsamples leger kispus med sin lytter, alt imens Banks’ fløjlsfine vokal det ene øjeblik hvisker ømt, det næste selvsikkert dominerer det forførende lydbillede.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Francis and the Lights feat. Bon Iver & Kanye ’Friends’

Fra første færd, første klimprende keys og første knipsende beat er der en helt særlig, smittende feel good-stemning over denne lille perle af et nummer. Som lydbilledet bliver større smitter den gode energi og behagelige stemning kun mere og mere.

Nummeret blev første gang anvendt som sample på Chance the Rappers ‘Coloring Book’-track ‘Summer Friends’, der er en mindst lige så frydefuld lille sag. At ‘Friends’ så tilmed har fået en direkte kær billedside, der involverer både en småensomt chillende Kanye West samt en synkrondans mellem Francis Starlite og Justin Vernon, gør jo ikke ligefrem nummeret dårligere.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Communions ’Don’t Hold Anything Back’

Selv om der generelt set er lavvande henover sommeren i de musikalske have på udgivelsesfronten, kan man engang imellem være heldig at fiske en herlig sommerperle op fra det slumrende dyb. Københavnske Communions slap tidligere på sommeren ‘Don’t Hold Anything Back’, som udkommer på 7″ vinyl til september via det amerikanske pladeselskab Fat Possum, og den er præcis en af den slags sange, som spreder melodisk optimisme og letsind uanset, hvor tungt regnskyerne end måtte hænge over det forjættede land.

Sangen handler – som en af mange – om at bo i byen og om at rydde alle negative ting af vejen. Og det gør singlen med et snuptag ved hjælp af glimtende guitarmelodier, boblende bongopercussion og kække klap. Der er ikke så meget skrat på linjen eller afvigen fra indiepop-vekslen, og det hedonistiske credo »don’t hold anything back« giver efter hensigten lytteren lyst til at give slip og lade sig sive ned gennem de lette luftlag af soniske reverb-skyer og Manchester-melodier.


Dev Hynes på Roskilde Festival. Foto: Peter Witt/Soundvenue.

4. Blood Orange feat. Empress Of ’Best to You’

Den britiske producer og sanger bag aliasset Blood Orange, Dev Hynes, udgav den 1. juli sit tredje album ‘Freetown Sound’ med en titelliste på imponerende 17 sange. Der er selvsagt masser af guld at finde om bord, men særligt ‘Best to You’ piercer sig med Empress Of aka Lorely Rodriguez’ vokal skarpt igennem de smægtende og sensuelle lydlag. Der er klimprende orientalske undertoner på spil i et delikat og underspillet dansabelt univers, som holder de allermest funky finurligheder en smule hen til resten af pladen.

Det er dog ligeså smooth og basblødt, som man kunne forvente uden, at det bliver helt friktionsløst, for melankoliens torne trækker et slør henover de spændstige rytmer, når Empress Of udfolder et vingeskudt og forvredent kærlighedsforhold med ordene »I can’t be the girl you want but I can be the thing you throw away«.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. M.I.A. ‘Go Off’

Der er gode grunde til at skrue nysgerrigheden helt i vejret til ‘A.I.M.’, M.I.A.s kommende album. Først og fremmest rummer pladen efter rapperens egne ord ‘vanvittige samarbejder’ (nyt med Diplo er på vej!), og dernæst vil det komme til at vise en helt ny side af den farvestrålende brite – en glad side, hvor kontroversielle beklagelser er lagt på hylden.

Sidstnævnte lyder næsten utænkeligt, når det er M.I.A., men begge udsagn har vist sig at gå strålende igennem på førstesinglen ‘Go Off’, der heldigvis stadig viser en attituderig, stærk M.I.A. i fuldt flor. De smittende, eksotiske vokalsamples sidder skarpt, mens Skrillex fyrer lidt synth-sindssyge af, der modspilles af subtile footwork-vibes fra Blaqstarr.

Listen fortsætter på næste side.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Major Lazer, Bieber og Mø ’Cold Water’

Diplo har efterhånden haft en kyndig finger med i spillet i en hel del Bieber- og Mø-associerede sammenhænge. ‘Where Are Ü Now’ med Biebs, ‘XXX 88’ og kæmpehittet ‘Lean On’ med . Nu er alle kræfterne samlet på ‘Cold Water’ – og det skulle næsten være underligt, hvis det ikke fungerede.

De topfængende, Major Lazer-klassiske og dancehall-inspirerede beats går igen, mens ømt klimprende guitar tager sig af Biebers dybtfølte vers, der eskalerer i feststemt synth ved omkvædet. Mø crooner sig kærligt gennem nummeret og giver Biebers skoledrengs-nydelige vokal solidt modspil. En vaskeægte sødmefuld sommersag, der snildt kunne tager en uge eller ti på toppen af hitlisterne.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Desiigner ‘Timmy Turner’

Det er ikke småting, man skal leve op til, når førstesinglen hedder ‘Panda’, man har en GOOD Music-signing og man konstant sammenlignes med så betydningsfuld og stærk en rapstemme som Future. Hvor ‘New English’-mixtapet ikke var af imponerende høj karat, kan ‘Timmy Turner’ hjælpe Desiigner med at holde hovedet oven vande med stil.

Med sommersinglen viser rapperen nemlig en mere melodisk side af sig selv. Hans vilde personlighed og mumlende nonsens-lydende linjer (hvor meget de end må lyde som Future) går hånd i hånd med en mareridts-synth og gruopvækkende hvæsende samples, så det generiske trap-bagtæppe vækkes til live – og til slut sågar forvandles til noget nær en fængende popskæring. Mike Dean har siddet i producerstolen og kan tilsyneladende krediteres en god bid af æren for den spændende melodik. Et samarbejde, der gerne måtte gentages.


Jeremih

 

8. Jeremih ‘London’

Er der nogen, der kan lægge det helt perfekte soundtrack til late nights, er det Jeremih. Og det har han så sandelig også gjort – både på 2012-mixtapet ‘Late Nights with Jeremih’, 2015-albummet ‘Late Nights’ og nu også på surprise-mixtapet ‘Late Nights: Europe’.

Mixtapet blev til under trussetyvens seneste Europa-turné, hvor hvert nummer er inspireret af de byer, han har besøgt undervejs. Mens der er en hel del baby making-egnede, tilbagelænede og overmåde behagelige højdepunkter at fremhæve, skiller ‘London’ sig alligevel ud med sine dancehall-rytmer, bragende sexede vokaler og rytmer, der sætter vuggende bølgegang i hvert et dansende underliv.

Hør og download hele mixtapet HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Blue Foundation ‘Dreams on Fire’

Man skulle være et skarn, hvis man ikke savnede Kirstine Stubbe Teglbjærgs enestående vokal i Blue Foundation-konstellationen anno 2016. Men heldigvis har drømme-triphop-gruppen, der siden 2008 har bestået af Tobias Wilner og Bo Rande, kæmmet musiklandskabet i ind- og udland for fornem vokalassistance til Wilners fine røst på deres kommende album ‘Blood Moon’.

Albummets førstesingle, ‘Dreams on Fire’, gæstes af Sonya Kitchell, hvis silkebløde, fine vokal når helt æteriske højder, mens hun fletter sig ind og ud af Wilners melankolske linjer. Sammen når de et ømt, fængende drømmeland, hvor de sitrende synths og de florlette vokalharmonier smyger sig om hinanden som pastelfarvede, lysende skyer på en dyster nattehimmel.


CousinStizz

 

10. Cousin Stizz ‘500 Horses’

Hiphop kommer enten fra New York, Los Angeles, Chicago eller Atlanta. USA har bestemt et par pejlemærker, når det kommer til talent, men Cousin Stizz sætter Boston på landkortet. Den solide rapper med de småsyrede beats slog sidste år igennem med det ret træfsikre ‘Suffolk County’-mixtape, og nu er næste ladning tracks ankommet i form af mixtapet ‘Monda’ – numrene med produktioner af Lil Rich virker til at være højdepunkterne, her i blandt ‘500 Horses’.

Hør og download hele mixtapet HER.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Apple Music HER og via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af