Anohni flytter til Aarhus i 2017 med kreative tiltag og eksklusiv koncert

Anohni flytter til Aarhus i 2017 med kreative tiltag og eksklusiv koncert

Til næste år er det Aarhus’ tur til at bære titlen som Europæisk Kulturhovedstad, og det kommer bestemt ikke til at gå ubemærket hen. Dette blev slået fast, da Fonden Aarhus, som har lagt 450 millioner kroner i projektet, i går løftede sløret for de kulturelle planer for det kommende år.

En kunstner, der kommer til at spille en særligt stor rolle i byens kultursatsning, er Anohni (tidligere kendt som Antony Hegarty fra Antony and the Johnsons). Hun skal nemlig residere i byen året ud, hvor hun både skal indspille musik med Aarhus Symfoniorkester, udvikle tværmediale værker, præsentere og kreere udstillinger i byen. Derudover spiller hun en eksklusiv koncert Musikhuset Aarhus den 18. november (2017) med de numre, hun i løbet af året indspiller med symfoniorkestret.

Den britiske kunstner udgav tidligere på året sit debutalbum under Anohni-fanerne med det imponerende ‘Hopelessness’. Med sin sikre sans for både æstetik og politisk engagement er der næsten ingen tvivl om, at hun bliver en interessant medborger i det kommende år.

Om hvad året vil bringe, udtaler Anohni: »Jeg er beæret over at være inviteret til at være artist-in-residence i Aarhus i løbet af dette vigtige år, og jeg håber på at bidrage til og opmuntre til en atmosfære af farverigdom og engagement. Jeg glæder mig meget til at arbejde videre med en type musik, der har sin rod i de projekter, jeg var optaget af lige før mit gennembrud som musiker i slutningen af 90’erne, hvor det handlede om eksperimentelt teater og performances i New York City. Jeg planlægger også flere udstillinger. Vi håber på at præsentere ‘Fremtidige Feminister’s værker, og vi planlægger at afholde en symfonikoncert ved årets slutning«. 

Aarhusianere og andre nysgerrige sjæle kan desuden varme op til den nye medborger med Anohnis dugfriske musikvideo til ‘Hopelessness’-nummeret ‘I Don’t Love You Anymore’, som landede i går – se med nederst på siden.

Læs desuden om resten af programmet for Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad HER.

Læs også: Bisse: 10 sange der har defineret mig fra Benny Andersen til (masser af) Frank Ocean

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af