Barselona er Breakin’ Sound 2017: »Vi er fem blege teenagere, så vi skriger ikke ligefrem af sydens varme«

I denne uge sætter vi fokus på lyden af 2017, og på vores liste over de 10 mest lovende navne i Danmark finder man blandt andre DIY-popgruppen Barselona. Sangens skrives af Rasmus Theodor og Rud Aslak, men live bliver gruppen til en kvintet, der knyttede musikalske bånd på efterskolen. Her lister bandet fem meget forskellige punkter, som alle har været skelsættende i grundlæggelsen af Barselona og deres musikalske retning.
Barselona er Breakin’ Sound 2017: »Vi er fem blege teenagere, så vi skriger ikke ligefrem af sydens varme«
Rasmus og Rud. (Foto: August Fromberg)

1. Ollerup Musikefterskole

»Vores tid på Ollerup dannede grundlag for hele projektet, da det var her, vi lærte hinanden at kende. Vi kommer alle fem fra vidt forskellige dele af landet og havde musikken tilfælles. I løbet af året blev vi tætte venner, men det var først, da året var slut, at projektet startede.

Distancen gør det svært for os at holde kontakt, men her har musikken gjort det muligt for os at ses jævnligt. Vi har også den fordel, at vi kan nå ud til flere dele af Danmark, så vi ikke kører fast i ét miljø«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Roskilde Festival

»Da vi i sommers var på Roskilde, efterlod det os alle med blod på tanden. Da Rasmus så efterfølgende besøgte Rud i det hjemmebyggede kælderstudie i København, blev singlen ‘Barcelona’ skabt ved en spontan beslutning om at følge op på denne længsel. I dagene derefter filmede Rud en lille videodagbog, som senere blev til en musikvideo, og da den efterfølgende blev lagt på Youtube, var projektet for alvor skudt i gang.

Navnet stammer fra tiderne på efterskolen, da Rasmus var træt af vinteren og drømte sig sydpå – kombineret med en lærer, der skulle på barselsorlov. Det resulterede i den alternative stavemåde, som siden har gjort det unødvendigt kompliceret at finde os på de sociale medier«.

3. Vellness Plader

»Gennem Vellness blev vi introduceret til mixtape-formatet og var hurtigt enige om, at dette var en bølge, vi ville hoppe med på. Det giver en mere sammenhængende lytteroplevelse, og giver os mulighed for at lege med både udtryk og lyd. Det er vores kreative frirum, og her dyrker vi DIY-attituden, da alt på nær artwork er hjemmebrygget. Vi arbejder på vores debut-ep, men vil fortsat udnytte muligheden for at uploade både stort og småt via vores Soundcloud. Vi føler dette er en lige så stor del af vores udtryk, da vores musikalske profil er opbygget omkring vores sociale medier«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Simon Spies og charterrejser

»Navnet resulterede i vores fascination for billigrejser, farverige cocktails og grisefester og er derfor blevet vores måde at kommunikere udadtil. Fascinationen danner en rød tråd i både musik og lyrik. Vi er fem blege teenagere, så vi skriger ikke ligefrem af sydens varme, men det kompenserer musikken for. Vi taler for evig sommer og har til vores koncerter sørget for at skrue varmen op til det maksimale, så man glemmer vinteren for en stund. Vi glæder os derfor til sommeren, hvor vi forhåbentlig kan hoppe i shorts og kimono og få spillet nogle festivaler«.

5. Linnet Salomonsen ‘Klovnen’

»Hvis vi skal pege på én sang, der har inspireret os mest, er det klart denne perle. Den emmer ikke umiddelbart af boyband anno 2017, men den har en akkordprogression, som væltede os alle bagover ved første lyt. Vi fanger tit os selv i at måtte slette og rekonstruere sange, da akkorderne simpelthen bliver forbavsende ens. Det er nok kun noget, vi selv bemærker, men også noget, vi har det sjovt over i bandet, når det sker. Og så er det svært ikke at blive forbavset over de sølle 6.000 streams på Spotify, når en sang som denne fortjener så meget mere. Vi er fans«.

Læs også: Breakin’ Sound 2017: De 10 mest lovende danske navne

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lær Barselona endnu bedre at kende i denne dokumentar, som følger bandet i den sidste halvdel af 2016.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af