Fem helt nye album du skal høre i dag

Hver fredag guider vi til ugens vigtigste udgivelser – i dag med blandt andre Kendrick Lamar, Little Dragon, Talib Kweli og Styles P.
Fem helt nye album du skal høre i dag
Kendrick Lamar. (Foto: Rick Kern/Getty Images.)

1. Kendrick Lamar ‘DAMN’

Når der er nyt på vej fra en hiphop-konge som Kendrick, er det givet, at rygterne florerer heftigere end i en midtvejskriseplaget saunaklub. Men i tirsdags blev alle trackliste- og feature-rygter forstummet, da Compton-rapperen delte tracklisten til ‘DAMN’ – hans første regulære studiealbum (hvis man ser bort fra sidste års surprise-udgivelse ‘untitled. unmastered’ siden mesterværket ‘To Pimp a Butterfly’ fra 2015. Albummet gæstes af både Rihanna, U2 og Kaytranada og inkluderer desuden det stærke, hektiske track ‘Humble’ (der ydermere har fået en helt vanvittigt spændende video, som – hvis det ikke allerede er gjort – må og skal ses herover).

Hør albummet på Spotify HER.

Hør albummet på Apple Music HER.


2. Actress ‘AZD’

Det udtales ‘Azid’ – og det skulle tilsyneladende være en form for musiksystem, der kombinerer forskellige former for sprog såsom MIDI-kodning og Tikal graffiti-tegn. En rejse ind i en musikalsk parallelverden. Det er forståeligt, hvis du er forvirret. Vigtigst af alt er det egentlig også bare at forstå, at britiske Actress aka. Darren Cunningham er tilbage med sit femte studiealbum; første album siden ‘Ghettoville’ fra 2014.

Hør albummet på Spotify HER.

Hør albummet på Apple Music HER.


3. Little Dragon ‘Season High’

Man kan aldrig helt vide, hvad der er i vente, når Little Dragon barsler med et nyt album. Gennem tiden har sangerinde Yukimi Nagano og hendes tre göteborgske gentlemen leveret et spraglet udvalg af chillvenlige lounge-toner, dansabel electropop og forførende r’n’b. Førstesinglerne fra ‘Season High’ byder da også på både insisterende retroklingende spillemaskine-electropop med ‘Sweet’ og svævende, sensuel soul på ‘High’. Vi satser på, at de foreløbigt farvestrålende skud matcher resten af farvepaletten på svenskernes femte langspiller.

Hør albummet på Spotify HER.

Hør albummet på Apple Music HER.


4. Vida Sophia ‘Vida Sophia’

Hun debuterede sidste år med ep’en ‘Soundtrack’, der med seks solide skæringer var et udmærket … nå ja, soundtrack til foråret – med elektronisk legesyge, fængende beats og dybe, forførende r’n’b-harmonier. Vida Sophia (eller Nathalia Sophia Barat, som den dansk-israeliske sangerinde i virkeligheden hedder) gentager successen dette forår; denne gang med en selvbetitlet opfølger-ep. I forrige uge kunne vi tage forskud på glæderne med Top Track’et ‘Nothing Can Stand in Your Way’.

Hør albummet på Spotify HER.

Hør albummet på Apple Music HER.


5. Talib Kweli & Styles P ‘The Seven’

Talib Kweli og Styles P sender syv skud ud i verden på deres første fællesprojekt, ‘The Seven’. Første nummer fra pladen, ‘Last Ones’, vidner om tunge tekster, fængende, melodiske flows og heftige beats akkompagneret af skrøbelige keys. Tracklisten inkluderer desuden et par prominente gæster som blandt andre Common, Jadakiss og The L.O.X.

Hør albummet på Spotify HER.

Hør albummet på Apple Music HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af