Lowly åbnede Spot Festival: Så skru dog op!

3 6
Lowly åbnede Spot Festival: Så skru dog op!

De skulle ellers have haft al tænkelig rygvind, de kære Lowly. Som et af de pt. mest toneangivende lokale repræsentanter for den musik, der penetrerer mulden og blomstrer op i solen på Spot Festival, ikke mindst med deres nylige albumdebut, var de i hvert fald oplagte åbnere af festivalen – endda med et 25 sangere højt kammerkor fra Det Jyske Musikkonservatorium i ryggen.

Men settingen på den lille Spot Royal-scene underløb det aarhusianske indiepop-flagskib groft. På papiret er det en fantastisk idé: En lille scene under åben himmel, placeret i krydset mellem et af de allermest befærdede handelsstrøg og så Aarhus Å, som scenen rager halvt ud i. Det lukker på prisværdig vis festivalen op for folket og viser, hvad den kan.

Men et mildest talt bovlamt lydniveau gjorde sit til, at Lowly dårligt kunne spille publikummet på den anden side af åen op, endsige overhovedet komme ordentligt ud over scenekanten. For at være præcis, var lyden ikke dårlig – der var blot ikke nok af den. 5-10 dB yderligere ville have gjort underværker, hvilket blev tydeligt efter 25 minutter, da den intense ‘Word’ trods alt fik en lille ekstra nøk.

Det var en frygtelig skam, for Lowly spillede et fint sæt med vægt på materialet fra ‘Heba’, iblandet nogle få ældre skæringer, og for det meste af koncertens vedkommende turboladet med kammerkorets prægtige arrangementer af numrene. Det føjede fine ekstra dimensioner til musikken, men i det store hele var det ofte spildt krudt, for dynamikken og nuancerne druknede, hvis ikke i åen, så i caféknæveret på den anden side.

En ellers oplagt triumf endte derfor snarere som en halvdvask eftermiddagsseance i solen. Opfordringen til festivalen må være at give de navne, der præsenteres på Spot Royal et lydniveau, de kan være bekendt – eller alternativt, hvis det er restriktioner, der trykker, flytte scenen et sted hen, hvor den rent faktisk kan fungere.

Læs også: Spot Festival: 12 friske navne du skal tjekke ud

Lowly. Koncert. Spot Royal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af