The National er tilbage med storslået nummer og video ‘The System Only Dreams in Total Darkness’

The National er tilbage med storslået nummer og video ‘The System Only Dreams in Total Darkness’
Matt Berninger ved Byron Bay Bluesfest 2016. (Foto: Mark Metcalfe/Getty Images.)

Forleden delte The National en halvuhyggelig, lille teaser, der satte forventningerne om nyt materiale fra Ohio-femkløveret i vejret. Heldigvis er Matt Berninger og co. allerede begyndt at indfri forventningerne – de har nemlig netop delt første nummer fra deres kommende album, ‘Sleep Well Beast’.

Dagens nye toner har fået titlen ‘The System Only Dreams in Total Darkness’, og sangen er, som titlen indikerer, en blanding af elektroniske systemer, drømmerier og ulmende mørke. Matt Berningers behagelige balladevokal spiller op imod et lydbillede, der med urolige synthstabs og skingre guitarstød skaber en dystopisk leg med det National-velkendte, organiske og rolige lejrbålslandskab, der flammer op i intens lue.

Nummeret er akkompagneret af en drone-filmet video af Casey Reas, der perfekt indfanger både den varme skønhed af lydbilledet – og i særdeleshed den ulmende uro i de pixelerede overvågningsshots, der puster til enhver paranoia.

‘The System Only Sleeps in Total Darkness’ er første track fra The Nationals kommende album, der ifølge den nylige teaser og efterfølgende plakater (udødeliggjort via Twitter) får titlen ‘Sleep Well Beast’ og er ude den 8. september.

The National spiller på dette års Haven festival, der er arrangeret af bandets guitarist Aaron Dessner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af