Playboi Carti på Roskilde Festival: Rap og punk i en voldsom cocktail

Playboi Carti på Roskilde Festival: Rap og punk i en voldsom cocktail
Playboi Carti på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

»Turn that shit up!«

Da Atlanta-rapperen Playboi Carti ankom ti minutter for sent til sin egen koncert på Apollo lørdag aften, var han tydeligvis ikke kommet til Roskilde Festival for sjov. Som erstatning for Lil Uzi Vert, der aflyste sin koncert for en uges tid siden, havde Playboi Carti tydeligvis en ambition om at give netop den energiudladning, som hans trap-makker ikke var i stand til.

Under vesten var Carti iført en hvid t-shirt med det legendariske punkband Black Flag, og det var med en lignende punketos, at han med en konfronterende og aggressiv opførsel råbte og svedte sig igennem koncerten. Han proklamerede flere gange, at han var en rockstjerne og ville abslout ikke gå på kompromis med energiniveauet, der tilsyneladende skulle være nær kogepunktet hele tiden.

Det relativt fåtallige publikum tog imod trapbeatenes skælvende soniske bas- og stortrommeangreb og blev konstant opildnet til at gå mere og mere amok. »If you’re just standing around what are you doing here, nigga?«, sagde Carti, mens dj’en gang på gang sendte jordrystende pistolskud ud fra anlægget som reminder om det forhøjede trusselsniveau.

Det var aggressivt, konfronterende og til tider decideret voldeligt, som da fans endte i håndgemæng over den hvide t-shirt, da den blev kastet ud over publikum og efterlod Playboi Carti storsvedende i bar overkrop.

Var det ikke for Roskilde Festivals crowdsurfingpolitik havde han sandsynligvis taget adskillige ture ud over publikum, men det forhindrede ikke de fremmødte i at have en kæmpe fest til numre som ’wokeuplikethis’, Lil Uzi Vert-skæringen ’Of Course We Ghetto Flowers’ og hittet ’Magnolia’, der kom hele to gange.

Det var vildt og voldsomt og meget langt fra den inkluderende fællesånd, som er omdrejningspunktet for Roskilde Festival, og da Playboi Carti gik af efter en lille time stod den anarkistiske punkånd i hans hiphop-performance i skærende kontrast til den fællessang, der kunne høres over bakken fra Orange Scene, hvor Arcade Fire spillede op.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Playboi Carti. Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af