Top Tracks: Her er sommerferiens 12 bedste nye sange

Musikbranchen står heldigvis ikke helt stille, selv om de fleste holder sommerferie. Vi har samlet de 12 bedste tracks fra de seneste sommeruger.
Top Tracks: Her er sommerferiens 12 bedste nye sange
Tyler, the Creator. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Mount Kimbie feat. King Krule ‘Blue Train Lines’

Mount Kimbie varmer op til udgivelsen af ‘Love What Survives’ – deres imødesete, første album i fire år. Forventningerne højnes med seneste single, hvor den britiske duos intense, hektiske post-dubstep-flader skæres over af King Krules heftige, indlevende barytonsnøvlen. Et musikalsk tog-trip, der kører hurtigere og hurtigere, mens det undervejs forvilder sig ud på medrivende, post-punkede og særdeles klædelige afveje.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Purity Ring ‘Asido’

På femårsdagen for Purity Rings debutalbum (‘Shrines’) forleden, slap den canadiske duo et nyt nummer – deres første siden ‘Another Eternity’ fra 2015. ‘Asido’ er en sensibel sag, der samler op på nogle af de fineste styrker i Purity Ring: Det symbiotiske møde mellem Megan James’ lyse vokal, der klinger af følelsesmættet, åbenhjertig naivisme og Corin Roddicks eventyrlige, dystre synthlege.


Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. RoseGold ‘Mrs. 123’

‘Mrs. 123’ er allerførste single fra de to dansk-britiske brødre Joshua og Ephraim Duncan i RoseGold. En smooth, fængende r’n’b-ballade, der leger med både helt stramme hiphop-beats, sensuelle pophooks og underspillede, smittende reggaeton-rytmer. En stærk debut, der forhåbentlig bliver starten på noget spændende fra Duncan-duoen.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Smerz ‘Oh My My’

Gennemført coolness fra første tone. Kølige synthflader og sensuelle, slæbende beats. Melodiske speaks, der oser af overlegenhed og klinger af kynisme. Smerz har fundet en særdeles stærk opskrift, og endnu engang rammer den norske duo plet med den – et sted mellem lagenerne og dansegulvet.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Grizzly Bear ‘Neighbors’

Vi har ventet længe på nyt fra Grizzly Bear, der har været forholdsvis stille siden 2012’s ‘Shields’, men foreløbig tyder alt heldigvis på, deres nye album bliver ventetiden værd. Fjerde forsmag på projektet, ‘Painted Ruins’, der lander den 18. august, er i hvert fald en sikker sag: En stemningsfuld hymne med smukt afstemte harmonier; rigt og skarpt orkestreret og kærligt komponeret på ømhed og nysgerrighed.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Khalil ‘Rest My Head Against a Wall of Water’

Nikolaj Vonsild (som vi bedst kender fra When Saints Go Machine og Cancer) er fundet sammen med producerne Simon Formann (aka. Yen Towers og tidligere Lower-medlem) og Villads Klint som Khalil. Her stiler Vonsilds androgyne, vibrato-stemte vokal og de akkompagnerende elektroniske eksperimenter frygtløst mod stormfulde højder og dybe afgrunde – som én stor lydkollage af ren og skær naturkraft.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. The War on Drugs ‘Strangest Things’

Adam Granduciel er om nogen en stemningernes mand. Det mærkes til fulde på ‘Strangest Thing’, hvor han inviterer på et helstøbt roadtrip af en rockballade, der med kærlige country-vibes og udsvævende synthflader går fra det helt afdæmpede og underspillede til en gennemført, medrivende storladenhed.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Kesi feat. Gilli og Benny Jamz ‘Op’

For små tre uger siden røg ‘Op’ i rotationer, og den stopper ikke foreløbig. Kesi mødes med Gilli og Benny Jamz på en en knivskarp Hennedub-produktion, der leger med både heftige trapbeats og ulmende guitarflader med stemningsfulde surfundertoner – naturligvis velkrydret med det tidstypiske, overmåde effektive fløjtehook.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Rhye ‘Please’

Rhye gjorde et kærkomment comeback efter fire år uden noget nyt under solen (bortset fra livenummeret ‘Waste’) med hele to numre denne sommer: ‘Summer Days’ og ‘Please’. Sidstnævnte glimrer i særdeleshed med sin jordnære intimitet, Milosh’ fløjlsblide vokal og Robin Hannibals stemningsfulde, sanselige instrumentering.


Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Tyler, the Creator ‘Garden Shed’

På ‘Flower Boy’ står ‘Garden Shed’ som et helt centralt nummer – både bogstaveligt talt og lyrisk. En charmerende lille slowjam, på hvilken Tyler med glitrende akkorder og ærlig lyrik åbner døren til sit garden shed. Måske han helt reelt springer ud som homoseksuel, måske går han ud i en voksenverden og lukker døren (forhåbentlig blot på klem) til sin infernalske infantilitet.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. Bonfire ‘Min kind’

‘Min kind’ er anden skæring fra Bonfire, der består af sangerinde Anja Pil Christoffersen (bedre kendt som Anya) og producer/kunstner Jakonb Steen. En følelsesmættet ballade, hvorpå Steens bas-bølger og sitrende synth drypper ned over Anyas blide vokal, som med en indbydende Alberte Winding’sk charme udkrænger et blødende hjertes små, sårede hemmeligheder.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. Jay-Z ‘4:44’

Titelnummeret står centralt på Jay-Z’s overraskende stærke album, der landede lige midt i Roskilde Festival. Et buldrende soul-sample af Hannah Williams and The Affirmations driver værket, mens Jay uden omsvøb kryber til korset over for Beyoncé – ‘undskyld’, lyder det flere gange.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af