Hvem skal med i Rock and Roll Hall of Fame 2018? Se årets nominerede

Hvem skal med i Rock and Roll Hall of Fame 2018? Se årets nominerede
Thom Yorke på årets NorthSide. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

Hvert år indlemmes en række musikere i den prestigefyldte Rock and Roll Hall Of Fame-liste, som samler tidernes mest betydningsfulde kunstnere. Nu er årets nominerede fundet, og her finder man blandt andet Radiohead, Rage Against the Machine, Kate Bush og Eurythmics.

For at komme på listen skal man have været musisk aktiv i 25 år, og både Radiohead og Rage Against the Machine, hvis første album udkom i 1992, er blevet nomineret det første år, det var muligt for dem at komme på listen.

Radiohead har tidligere fortalt om deres forhold til Hall Of Fame i et interview med Pitchfork, hvor guitarist Johnny Greenwood egentlig virker ganske uinteresseret: »Jeg er ligeglad. Måske er det en kulturel ting, som jeg ikke forstår«. Bassist og storebror Colin Greenwood sagde dog i samme interview, at han ville være taknemmelig, hvis de blev indlemmet på listen.

Inden for de seneste år er Public Enemy, N.W.A og 2Pac kommet på listen, som altså er begyndt at åbne op for andet end rock. I år er LL Cool J for eksempel også nomineret.

Hvem der får æren bliver afsløret i december.

De nominerede:
Bon Jovi
Kate Bush
The Cars
Depeche Mode
Dire Straits
Eurythmics
J. Geils Band
Judas Priest
LL Cool J
MC5
The Meters
Moody Blues
Radiohead
Rage Against the Machine
Rufus featuring Chaka Khan
Nina Simone
Sister Rosetta Tharpe
Link Wray
The Zombies

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af