Beyoncé hædrer Colin Kaepernick med Muhammad Ali Legacy Award

Beyoncé hædrer Colin Kaepernick med Muhammad Ali Legacy Award
Colin Kaepernick modtager Muhammed Ali Legacy Award. (Foto: Slaven Vlasic/Getty Images)

I nat afholdt Sports Illustrated deres ‘Sports Person of the Year’-ceremoni, og Beyoncé dukkede op som en overraskelse for at overrække en særlig ærespris til den amerikanske fodboldspiller og aktivist Colin Kaepernick.

Colin Kaepernick blev en prominent figur i medierne, da han begyndte at nægte at stå op under den amerikanske nationalsang inden sportskampe i 2016 og 2017. Det skulle ses som en protest mod social og racial ulighed i USA, og det fremhævede Beyoncé i sin tale til Kaepernick.

»Tak for dit personlige offer. Colin handlede uden at frygte konsekvenserne. Han ønskede at gøre verden til et bedre sted. Han ville ændre den måde, vi behandler hinanden på – særligt farvede. Vi venter stadig på, at verden følger med. Det er blevet sagt, at racisme er så amerikansk, at når vi protesterer i mod det, er det næsten som om man protesterer mod USA. Så lad det være helt klart. Colin har været meget respektfuld over for de mennesker, der tjener og beskytter vores land, vores samfund og vores familier. Hans besked er fokuseret på social ulighed for folk, der historisk set er blevet behandlet dårligt. Det må ikke misforstås«.

Se Beyoncés tale og Colins modtagelse af prisen herunder:

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af