Hold øje med Creek Boyz’ kirke-trap – en blanding af Lil Yachty og Bone Thugs-n-Harmony

Creek Boyz kommunikerer deres kemi og venskab gennem originale, euforiske hiphopsange, der kombinerer Bone Thugs-agtige vokalharmonier med moderne trap-lyde. Deres første sang nogensinde skaffede Baltimore-crewet en pladekontrakt, og nu er deres første mixtape på vej.
Hold øje med Creek Boyz’ kirke-trap – en blanding af Lil Yachty og Bone Thugs-n-Harmony
Creek Boyz.

Man ved, man har fat i noget særligt, når den første sang man indspiller bliver et viralt hit.

Det skete for rapgruppen Creek Boyz, da de sidste år udgav ’With My Team’: Et euforisk hiphopnummer, der kombinerer en nærmest kirkelig orkestral stemning med tunge trommer. Men nummerets helt store force er vokalmelodierne fra medlemmerne Turk P. Diddy, ETS Breeze, J Reezy og Fedi Mula, der lyder en smule af Bone Thugs-n-Harmony.

De mange stemmer, der harmonerer sammen, kan nærmest lyde som en slags trap-kor – især når de synger sammen, som på omkvædet af ’With My Team’. Men når de rapper enkeltvis, kan man samtidig også høre referencer til moderne sangrap som Fetty Wap eller Lil Yachty.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Netop sidstnævnte rapstjerne gæster faktisk remixet af ’With My Team’, der er udkommet efter, gruppen fik kontrakt hos pladselskabet 300, der huser en lang række Atlanta-artister som Migos og Young Thug.

Crewet har altså en helt speciel stil, der kombinerer både gamle og nye indflydelser, men alligevel var det alt andet en sandsynligt at de fire Creek Boyz skulle slå bredt igennem. De kommer nemlig fra en ret så overset og ufashionabel by: Baltimore.

Der kommer ikke meget hiphop ud fra Baltimore. Byen er mest kendt for sin særlige, hurtige klubmusik, der var populær for nogle år tilbage, og for at være den kriminalitet- og korruptionshærgede by, hvor serien ’The Wire’ foregår. Men nu er der endelig en chance for, at byens oversete hiphopscene altså kan få sig et større navn. Der er, med andre ord, store forventninger til Creek Boyz.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Og gruppen er i fuld gang med at prøve at opfylde dem. I efteråret 2017 kom den mere rendyrket poppede ‘I’m the One’, og i år har de allerede udgivet singlerne ‘Loco’ og ‘Trap Digits’ – sidstnævnte er specielt stærk, en svævende sang i samme stil som ‘With My Team’. Her finder man igen det kirkeagtige kor på omkvædet, der allerede er gruppens kendetegn, tilsat autotunet vokal i bedste mumble-rap-stil. De to elementer glider ind og ud af lydbilledet og komplementerer hinanden utrolig godt.

Årets numre er første forsmag på debut-mixtapet ‘1:11’, der lander 2. marts.

Kirke-trap – hvem havde troet det?

Læs også: Breakin’ Sound 2018: De 15 mest lovende udenlandske navne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af