Premiere: K-phax hylder outsiderne på den nye single ‘Failure’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den unge Aabenraa-rapper med de farvede dreads er et unikum i dansk hiphopsammenhæng, og nu har K-phax skabt et perfekt »outsider-anthem«, som han selv kalder sine sange. Hans nye single ‘Failure’ hylder nemlig alle de såkaldte fejlslagne, der gør tingene på deres egen måde.

Universet er en del mere eftertænksomt end hans første single ‘Oh My God’, der havde en mere optimistisk, sorgløs stemning. Men derudover foregår ‘Failure’ stadig i et velkendt, melodisk univers med en god dosis Lil Yachty-inspiration.

Den Jonas Risvig-instruerede video er filmet i Portugal. Her følger vi K-phax på en rejse gennem vind og (regn-)vejr, hvor rapperen danser gennem landskabet med neonlys, der matcher hans blå og lyserøde hårpragt. Til sidst får vi vores happy end: K-phax bliver nemlig hentet af aliens i en ufo.

En af sangens mange linjer om outsider-mentalitet vil uden tvivl få nogle til at studse: Han synger nemlig »I hang around faggots / HIV over cancer«.

Dén linje har K-phax uddybet til Soundvenue:
»Linjen er på en måde provokerende, men meningen ska forstås mere metaforisk end bogstaveligt. Sangen handler om at være en outsider, så jeg siger ‘I hang around faggots’, fordi det er det, som mere almindelige og populære folk kalder os. Senere bruger jeg linjen for at sige, at jeg hellere vil være det, de kalder mig (ved at bruge en forfærdelig stereotyp om, at homoseksuelle har HIV), end at være mainstream og kedelig, og det er sådan, jeg bruger ordet ‘cancer’. Det er en metafor. Hvis sangen er fjendsk over for nogen, så er det mod folk, der ikke accepterer alternative livsstile«.

Læs interview: Den unge rapper K-Phax kræver, at du tager ham alvorligt: Jeg er ikke en gimmick-artist

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af