Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Dua Lipas girl group og en rappende Janelle Monáe

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Dua Lipas girl group og en rappende Janelle Monáe
03 Greedo.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Superorganism ‘Reflections on the Screen’

Superorganism er netop, hvad de udgiver sig for – et spraglet kludetæppe af otte medlemmer, der stammer fra verdenshjørner så forskellige som blandt andet Japan, Sydkorea, England og Australien. ’Reflection on the Screen’, om vore dages konstante SoMe-forbindelser, lyder lige så fantastisk rundtosset og alt-poppet som gruppens tidligere single ’Everybody Wants to be Famous’. Fang kollektivet i Lille Vega denne søndag, hvor de fremfører deres selvbetitlede debutalbum, som rammer hylderne den 2. marts.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Dua Lipa feat. Mø, Charli XCX, Zara Larsson & Alma ’IDGAF’

Det har været en god uge for Dua Lipa. Foruden at hive to priser ved årets Brit Awards agerede hun for nylig ankerkvinde i fremførelsen af hendes storhit ’IDGAF’ i BBC Radio 1’s Live Lounge. Med sig havde sangerinden et stjernespækket backing-kor, der talte selveste , Charli XCX, Zara Larsson og Alma. Sangen ikke ligefrem ny, men hvem kan modstå det her Spice Girls-lignende femkløver?


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Lil Durk ’Durkio Krazy’

Lil Durk har alle dage været et tveægget sværd: Enten begår han sig i udfarende og kamplysten drill, eller også vender han blikket indad og gennemgår sine indre dæmoner med en tættekam. ’Durkio Krazy’ er af sidstnævnte skuffe, hvor den Chief Keef-affilierede rapper sammenlodder melodisk autotune med bittersød introspekt. Selv thugs har følelser. Og apropos thugs…


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. 03 Greedo ’Substance’

… skal vi videre til den næste i rækken, nemlig Los Angeles-talentet 03 Greedo. Selv om rapperen ganske vist holder til i et helt andet klima end Lil Durks sibiriske Chicago-kulde, bærer han på loosien ’Substance’ en lignende følelse af livsvemod på en nedbarberet underkant af guitar og møre bongotrommer. Titlen refererer lige så meget til selve substansen bag budskabet som de stoffer, Greedo immuniserer sjælen med.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Father John Misty ‘Mr. Tillman’

At udgive en single opkaldt efter sig selv virker som noget kun en vis Mr. West kunne finde på, men nu tilslutter Joshua Tillman aka Father John Misty sig narcissistklubben. Eller det narres man måske til at tro, lige indtil ’Mr. Tillman’s lårfede sarkasme og småsyrede musikvideo, der først begynder to minutter inde, køres ud over rampen. Den amerikanske trubadur kan opleves på NorthSide lørdag den 9. juni.


6. YG ’Suu Whoop’

Du behøver ikke engang se ’Suu Whoop’s blodsmattede artwork for at fastslå, at YG har uløselige tråde til de notoriske Bloods. Titlen henviser direkte til den rødklædte bandes særlige medlemshilsen, og nummeret lyder i sig selv som ét langt varselsskud. ’Suu Whoop’ har sandsynligt hjemme på Compton-rapperens næste album ’Stay Dangerous’, der trods manglende udgivelsesdato skulle være på trapperne.

Hør sangen på Spotify HER.


7. Bobby Shams ‘Mand død’

Tilbage i oktober opstod Bobby Shams fra asken af sin tidligere rapper-persona som en anden fugl Føniks med den Ukendt Kunstner-betonede single ’Blå’. Mutationen gik dengang fra politisk hiphop under aliasset Vakili til nyfunden gadefilosofi, der her viderebroderes med ’Mand død’: En sublim fusion af mellemøstlig horntrance, benhård trap og gennemførte tekster, der i bedste, ufiltrerede Marwan-stil skildrer betonblokkens slagsider.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Janelle Monáe ’Django Jane’

Sidste uge annoncerede Janelle Monáe sit tredje album ’Dirty Computer’, som udkommer den 27. april. Nu har sangerinden og skuespilleren så delt søstersinglerne ’Make Me Feel’ og ’Django Jane’. Hvor førstnævnte damper af lilla Prince-funk, er Monáe på indeværende track nærmest på sin André 3000-ting. Her rapper den selverklærede ærkeandroide overlegent og powerfeministisk om at være »Jane Bond, never Jane Doe«.


9. Schultz & Forever ‘Alone’

Syv år i branchen og intet fuldlængdealbum fra Schultz & Forever. Altså indtil lige om snart, nærmere bestemt den 9. marts, hvor Jonathan Schultz omsider slipper debutpladen, ’Grand Guignol’. Som appetizer har genrenomaden delt singlen ’Alone’, der trods mere beskedne armbevægelser holder niveauet fra decembers teatralske og Fleetwood Mac-agtige single ’Backwards’. Schultz & Forever holder på udgivelsesdatoen releasekoncert på Tape i Aarhus, mens han den 14. følger trop med et show i København på det nye spillested Hotel Cecil.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Mount Eerie ‘Tintin in Tibet’

Fuldstændig som på sidste års mesterstykke ‘A Crow Looked at Me’, som var én lang elegi tilegnet Mount Eeries afdøde kone, omstøber Phil Elverum på ’Tintin in Tibet’ forkrøblet sorg til tyst skønhed over dæmpet fingerspil, en hviskende antydning af percussion og uvurderlige minder. Den sitrende single er anden snas fra singer/songwriterens kommende album ’Now Only’, der lander den 16. marts.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af