Ny undersøgelse viser, hvilke musikfans der er åbne, ekstroverte og neurotiske

Ny undersøgelse viser, hvilke musikfans der er åbne, ekstroverte og neurotiske
Gucci Mane i 2016. (Foto: Paras Griffin/Getty Images)

The New York Times har bragt en ny undersøgelse, der blev foretaget af Stanford og Cambridge i 2015, og her kan man altså koble personlighedstræk sammen med musikpræferencer.

Undersøgelsen fungerer sådan, at Facebook-appen ‘myPersonality’ gennem 100 spørgsmål undersøger hvor åbne, samvittighedsfulde, ekstroverte, imødekommende og neurotiske brugerne er, hvorefter der findes korrelationer mellem deres likes – både omkring film, kunst, hobbyer, tv-serier, videospil og mere.

Undersøgelsen viser for eksempel, at de mest åbne mennesker er fans af mere eksperimenterende musikere og kunstnere såsom Tom Waits, Salvador Dalí og Björk, mens de mindst åbne lyttere er fans af popcountry og hitlistepop såsom Cheryl Cole, Luke Bryan og Jason Aldean.

Folk der er mere samvittighedsfulde er dog ikke så meget fans af kendisser, men rettere folk, der liker hobbys som rejser, løb og madlavning – og sært nok dramaserien ‘Private Practice’. Derimod er fans af melodisk metalcore de mindst samvittighedsfulde: Bring Me the Horizon og Escape the Fate topper listen.

De mest ekstroverte er fans af festmusik som DJ Pauly D, Waka Flocka Flame og Gucci Mane, mens fans af det ellers meget frembrusende symfoniske metalband Nightwish er de mindst ekstroverte – og det samme gælder japanske fænomener som anime og manga.

De mest imødekommende er tilsyneladende kristne – bibelen, Gud og de kristne rockbands Casting Crowns og Relient K er alle nær toppen af listen. I den modsatte ende finder vi metalmusik, hvor Marilyn Manson, Rammstein og Judas Priest er nær bunden, mens altrockerne fra Placebo heller ikke har særlig imødekommende fans. Gad vide, hvor kristen metal så befinder sig?

De mest neurotiske fans er alle sammen rockfans. Uanset om det er alternativ rock fra Placebo og The Smiths, melodisk metalcore fra Bring Me the Horizon og Escape the Fate eller industriel metal fra Marilyn Manson, så er de tilsyneladende de mest neurotiske fans. Værd at bemærke er, at alle disse kunstnere behandler angst og depression i deres sange. De mindst neurotiske mennesker er derimod sportsfans – folk, der liker tv-showet ‘SportsCenter’ eller sportskanalen ESPN er i toppen af de mindst neurotiske, men hele top fem er sportsrelateret.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af