Diplo skabte en af de største fester, NorthSide nogensinde har set

Diplo skabte en af de største fester, NorthSide nogensinde har set

Jeg har aldrig set et så veludført og nådesløst effektivt dj-set som Diplos NorthSide-show.

For den amerikanske dj og producer lykkedes med en faktisk ret svær mission: Han fik det ellers ikke alt for energiske festival-crowd til at gå grassat nærmest non-stop i over en time.

Det hjalp måske, at festivalen i dén grad havde brug for en stor nattefest. Ingen dukkede nemlig op til torsdagens Richie Hawtin-rave, og fredag aften serverede festivalen en række rockkoncerter frem for elektroniske energieksplosioner.

Så da klokken nærmede sig midnat lørdag aften søgte folk mod Diplo. Og den her koncert var lidt som at finde en oase med krystalklart vand midt i en ørken: Her kunne NorthSide-gængerne endelig få dén fest, de havde tørstet efter.

Diplo havde nemlig den perfekte mikstur af pophits, EDM-remixes af hiphopsange og Major Lazer-agtige, dancehall-inspirerede bangers med. Trap-sange som ASAP Fergs ’Work’, Lil Pumps ’Gucci Gang’ og Post Malones ’Better Now’ blev serveret i remixes, der næsten altid inkluderede Diplos yndlingslyd: En stor, fed sirene, der gang på gang skyllede henover publikum.

Det var ekstremt effektivt. Det samme crowd, der havde været høflige og modtagelige til rækkevis af rockkoncerter lignede pludselig noget fra en EDM-festival.

Og Diplo udnyttede sit tag på publikum. Han var nemlig hverken bange for at afprøve eurodance-klassikere som Darudes ’Sandstorm’ og Vengaboys eller pophits som Calvin Harris og Rihannas ’This Is What You Came For’. Hertil serverede han dancehall som Sean Pauls ’Get Busy’ og sit eget storthit ’Where Are Ü Now’.

Det var den perfekte blanding af kitsch, hits og bangers.

Samtidig strålede et ret så spektakulært lysshow udover pladsen, og ved udvalgte steder eksploderede der pludselig konfetti og glimmer ud over det hele. Det var for eksempel virkelig smukt, da Diplo skød gigantiske, flimrende bånd ud fra scenen til nyligt afdøde Aviciis ’Levels’.

Så ja: Dj-superstjernen var alt det, man kunne håbe på og mere endnu. Hans set tog aldrig foden af speederen, og da det pludselig var slut, efter remixet af Møs ’Final Song’, kunne man nærmest ikke forstå, hvor tiden var blevet af.

Læs også: Højdepunkter: 13 magiske NorthSide-øjeblikke, vi ikke glemmer foreløbigt

Læs også: NorthSide: Publikums yndlingskoncerter – plus de største skuffelser

Læs alle vores anmeldelser fra NorthSide HER.

Diplo. Koncert. NorthSide, Green Stage.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af