XXXTentacions ‘Sad!’ rammer førstepladsen på den amerikanske singlehitliste

XXXTentacions ‘Sad!’ rammer førstepladsen på den amerikanske singlehitliste
XXXTentacion. (Foto: Miami Dade County Corrections/Getty Images)

XXXTentacion indtager i denne uge førstepladsen på den amerikanske singlehitliste hos Billboard. Det drejer sig om singlen ‘Sad!’ fra den nyligt afdøde rappers sidste album ‘?’, der ligesom meget andet af hans musik fik et enormt streamingboost i sidste uge.

På sidste uges Billboard-liste var ‘Sad!’ at finde på en 52.-plads, mens Drakes ‘Nice For What’ var på førstepladsen. Drake er røget ned til en tredjeplads, mens andenpladsen er blevet taget af Cardi B’s latintrap på ‘I Like It’.

Det er langt fra første gang i streamingens tidsalder, at en kunstners død har medført markante hop på hitlisten – både Prince, David Bowie og George Michael begyndte at få stor tilstedeværelse på hitlisterne i ugerne efter deres død, især grundet streams.

Vi skal dog over 20 år tilbage, før en afdød kunstner sidst toppede singlehitlisten – dengang var det The Notorious B.I.G., der i 1997 fik to førstepladser efter sin død samme år med ‘Mo Money Mo Problems’ feat. Puff Daddy & Mase og ‘Hypnotize’.

Andre kunstnere, der toppede hitlisten efter deres død, tæller John Lennon, Janis Joplin og Otis Redding.

Læs også: Jamie Foxx holder tale om XXXTentacion til BET Awards: »Vi er for vant til, at unge mennesker bliver dræbt«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af