Benal holdt kæmpe klubfest på Roskilde Festival

Benal holdt kæmpe klubfest på Roskilde Festival
Benal på Roskilde Festival. (Foto: Bo Källberg/Soundvenue)

»Er det ikke næsten ligeså fedt som på Jelling Festival, Albert?«, spurgte Benjamin køligt sin makker halvvejs igennem Benals koncert på et fyldt Arena. Det er uvist, hvad den stilsikre hiphopduo har oplevet i det jyske, men sikkert er det, at de leverede en bundsolid og medrivende klubfest af en koncert.

I takt med deres stigende og fortjente succes har Benjamin udviklet sig til en kompetent og dragende liveperformer. Væbnet med et skudsikkert flow, sin mørke signaturfrakke og knastørre humor sikrede han, at den store scene aldrig slugte det minimalistiske set-up. Men ingen tvivl om, at gæstelisten også gjorde sit for det sydende energiniveau. Ingen protesterede således, da Jokeren entrerede under settets første nummer, ’Hiphop’, der mundede ud i en skamløs revitalisering af 90’er-hittet over dem alle, ’Spændt op til lir’.

Herfra fortsatte de celebre besøg fra stjerner som Marie Key, Burhan G og Phlake-sanger Mads Bo Iversen, der leverede de effektive popomkvæd på Benals nyere materiale. Festens mest feterede gæst, målt på teltets respons, var dog Suspekts Orgi-E, der iført sin velplejede sixpack gav Benjamin kamp til stregen under højspændte udgaver af ’Hele tiden’ og ’Fri’.

Med en finger i vejret og den gentagne bøn »én til!« fik vi forlænget finalen med et visit fra The Minds of 99-frontmand Niels Brandt på ’Uh babe’, inden aftenens to hovedpersoner (det var trods alt Benal) modtog blomster for indsatsen. Et dybt ironisk stunt af en afskedssalut, men ganske fortjent, såmænd.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Læs også: Hvis publikum kunne bestemme: Ønsker til Roskilde Festival 2019

Læs også: Roskilde Festival: Publikums yndlingskoncerter – plus de største skuffelser

Benal. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af