Hård censur på Englands største hiphopfestival: Kunstnere må ikke længere bande

Hård censur på Englands største hiphopfestival: Kunstnere må ikke længere bande
Wireless Festival 2018. (Foto: Tabatha Fireman/Getty Images)

Gennem de seneste år har London-festivalen Wireless haft overdådige lineups, hvor man har kunnet opleve UK-sværvægtere som Stormzy og Skepta side om side med amerikanske stjerner som Travis Scott og Nas. I år kom selveste Drake endda forbi til et uannonceret set.

Men fra nu af er det slut med at høre mange af sangene i ucensureret version. Wireless Festival har nemlig lige fået at vide, at de kun må vende tilbage i 2019, hvis de skruer ned for musikken og samtidig lover, at artisterne ikke bander. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Lad lige den synke ind. Kunstnerne på Englands største hiphopfestival må ikke længere bande.

Konkret lyder kravene fra de lokale myndigheder på, at der ikke »synges eller spilles vulgære, stødende eller forbudte sange, ikke udføres uanstændige handlinger, og ikke udføres vulgære gestikulationer, handlinger eller udtalelser under koncerterne«.

Episoden er den seneste udvikling i en længerevarende konflikt mellem de engelske myndigheder og genrer som hiphop og grime. De seneste år har mange artister fået spilleforbud i London, og før da, i grimens guldalder, blev koncerter konsekvent lukket ned af politiet. Senest har medlemmer af UK drill-grupper som 67 endda fået forbud mod at indspille musik.

Nu har konflikten altså nået en ny dimension på Wireless, hvor der ikke længere må bandes.

Hør podcast: UK Special i Standard Ekstra: Danijel Drux guider til den engelske hiphopscene

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af