Hvem er Stint, der har produceret næsten hele Møs nye album?

Credit-listen til Møs nye album 'Forever Neverland' er et slaraffenland er kendte ansigter, men ét relativt ukendt navn er det eneste, som for alvor går igen.
Hvem er Stint, der har produceret næsten hele Møs nye album?
Stint.

har arbejdet sammen med et hav af folk på sit nye album ‘Forever Neverland’ – sangskrivere, producere, gæstevokalister. Sådan er det, når man er blevet superstjerne. Så er der mange om at lave de forskellige lag i popkagen.

Charli XCX, Empress Of og What So Not bidrager med vokaler, flere behind-the-scenes-sangskrivere er krediteret, og på producersiden er ‘Forever Neverland’ et slaraffenland af nogle af de største navne i spillet. Det er i den grad noget andet end debutalbummet ‘No Mythologies to Follow’, som Karen Marie Ørsted næsten udelukkende lavede sammen med Ronni Vindahl.

Møs gamle ven Diplo står bag ‘Sun In Your Eyes’, The Weeknd-arkitekten Illangelo har lavet ‘Imaginary Friend’, de norske poplegender i StarGate har været med til at lave ‘If It’s Over’, og på ‘Intro’ og lukkeren ‘Purple Like the Summer Rain’ er der krediteret en vis Frank Dukes, som har lavet masser af hits for Drake, Travis Scott, The Weeknd og Post Malone.

Alle de her vilde navne er spredt ud over tracklisten, men udover Mø selv er der kun ét navn, som for alvor går igen, og det er Stint.

Men hvem er denne Stint, der står krediteret som producer og sangskriver på ti ud af albummets 14 numre? Og som den eneste udover Mø har titlen som executive producer?

Stints borgerlige navn er Ajay Bhattacharyya, og han er født og opvokset i Victoria, British Columbia i Canada. På universitet i Vancouver læste han lyddesign, men som så mange andre med en drøm om musik hedder adressen nu Los Angeles.

Hans navn begyndte i 2015 at brede sig grundet en række remixes, som klarede sig godt på Hype Machine, hvorefter producer- og sangskrivertjanser for folk som Carly Rae Jepsen, Santigold, Nao og AlunaGeorge begyndte at tikke ind.

Mest succes har han haft i samarbejdet med den amerikanske r’n’b-sanger Gallant, vis debutalbum ‘Ology’ (2016) havde Stint som producer på ti ud af 16 numre. Dét album blev nomineret til en Grammy for Best Urban Contemporary Album.

Siden da er der kommet betydeligt mere fart på karrieren, og i løbet af 2017 og 2018 har Stint også lavet sange med en bred vifte af popnavne som Zara Larsson, Jessie Ware, Demi Lovato og Alina Baraz.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2018 er også året, hvor Stints første nummer med Mø udkommer – det er marts-singlen ‘Nostalgia’, faktisk den første af slagsen til ‘Forever Neverland’. Stint var også indeover tredjesinglen ‘Way Down’ og så altså otte yderligere numre på albummet.

Ifølge et interview med DIY Mag mødte Mø Stint under en skrivesession i Los Angeles, og her fandt hun en allieret, som fik styr på helheden omkring ‘Forever Neverland’.

»Det var først, da han virkelig kom om bord, at jeg begyndte at se enden på albummet og et lys for enden af tunnelen«, har Mø sagt til DIY Mag, og den danske sangerinde krediterer også Stint som produceren, »der hjalp med at binde alle hendes disparate ideer sammen til noget sammenhængende«.

»Jeg havde brug for en til at forene hele lortet«, har Mø udtalt til GQ, og historien går på, at man som kunstner nemt kan miste sig selv og sin vision, når man bliver kastet rundt mellem sangskriversession og konstant skal være kreativ på nye måder med nye mennesker. Sådan får man ophobet en masse ideer, men Stint var altså ham, der formåede at samle popenderne og binde knude på ‘Forever Neverland’.

Resultatet af samarbejdet er ude nu, og så må fremtiden vise, om Mø og Stint fortsætter det musikalske parløb i samme grad som på ‘Forever Neverland’. Man ved jo aldrig, hvem Mø møder til den næste sangskriversession i Los Angeles.

Læs anmeldelse: Mø ‘Forever Neverland’

Læs interview: Mø har ramt de 30: »Der er én ting, som er ret forfærdelig ved at blive ældre«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af