Dansk spillested booker udelukkende kvinder i 2019

Dansk spillested booker udelukkende kvinder i 2019
Nikoline spiller på Forbrændingen i foråret. (Foto: Mathias Tegtmeier)

2019 bliver et ganske specielt år på Forbrændingen i Albertslund. Spillestedet har nemlig tænkt sig udelukkende at booke kvinder, og forårsprogrammet er i samme ombæring blevet annonceret.

Ifølge en pressemeddelelse sker tiltaget for at sætte fokus på »den usunde balance på de danske live-scener«, og derfor er der i hele 2019 fokus på kvindelige artister.

»Der er en ubalance i kønsfordelingen på de danske live-scener – det er åbenlyst. Det her er vores bidrag til en kvalificeret debat om emnet. Vi booker et helt år med kvinder for at vise, at der er masser af dygtige og relevante kvindelige acts derude, fordelt på mange forskellige genrer og stilarter. Nok til at udfylde et helt årsprogram, og mere til«, udtaler kunstnerisk leder Jeppe Skjold i pressemeddelelsen.

Debatten har verseret de seneste mange år og kører som oftest på højeste blus omkring de danske festivaler, hvor kvindelige kunstnere er underrepræsenterede. Debatten handler blandt andet om repræsentation, men Jeppe Skjold understreger, »at de optrædende som altid er valgt ud fra deres kunstneriske kvalitet«.

»I 2019 tvinger vi os selv til at tænke bredere og anderledes, i stedet for bare at booke som vi plejer, men alle de artister, vi præsenterer i 2019, er valgt fordi de passer ind i vores program, på den ene eller anden måde«, udtaler Jeppe Skjold.

Og hvordan fungerer det så rent praktisk? Der må godt være mænd med i de bands, som spiller på scenen, men kvinder skal være de tegnende profiler. For eksempel spiller Katinka på Forbrændingen den 15. marts – bandet består blandt andet af to mænd, men har altså Katinka Bjerregaard i front.

Herudover byder forårsprogrammet på navne som Nikoline, Marie Frank og Mathilde Falch samt events som Jazzcamp for Piger og en label night med Mount Reina.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af